Vakantie naar Bergen in Noorwegen

Bergen, een van de bekendere plaatsen in Noorwegen, staat bekend door o.a. de prachtige ligging in de luwte van zeven bergen en de karakteristieke Noorse bebouwing. Bergen heeft een prachtige haven die zeker de moeite waard is om te bekijken. Zeker wanneer de avondzon een gouden gloed over de haven laat vallen is het een geweldige plaats om te zijn. Niet voor niets is het gebied nabij Bergen een van de meest populaire vakantiegebieden in Noorwegen!

Mensen die met Fjordline naar Noorwegen reizen kunnen er voor kiezen om in Bergen aan te komen. Wanneer u in zuidwest Noorwegen op vakantie gaat bent u dus direct in de buurt van uw eindbestemming. Bergen kent u als plaats maar Bergen is daarnaast een gemeente in Noorwegen. Uiteraard is Bergen de belangrijkste plaats in deze gemeente. Met name de haven van Bergen is erg leuk om een keer gezien te hebben. Wanneer in de avond de zon ondergaat is dit een prachtige plaats om de omgeving te bekijken.

Bergen ligt aan de zuidwestkust van Noorwegen en staat bekend om zijn hevige regenval (gemiddeld bijna 2300 mm per jaar). Hoewel sommige mensen denken dat heel Noorwegen regenachtig is, is bergen een van de weinige plaatsen waar het buitengewoon vaak regent. Dat heeft alles te maken met het feit dat Noorwegen meerdere klimaten heeft. Bergen viert jaarlijks in oktober het Regenfestival, met een regenjas- en parapluparade. Er stonden tot voor kort in sommige straten paraplu automaten.

Voor de kust van Bergen vindt je verschillende eilanden. Op veel van deze eilanden zijn huisjes te huur. Je kunt daar ook erg goed vissen. Dit is dus een geschikt gebied om een visvakantie en een vakantie met het gezin te combineren.

De stad is een leuke manier om de vakantie mee te beginnen voor toeristen die de adembenemend mooie Noorse fjorden, bergen en gletsjers met eigen ogen willen zien. Deze stad is, net zoals Kirkenes in Finnmark, begin- en eindpunt voor Hurtigruten, een scheepsroute voor goederen- en passagiersverkeer langs de Noorse westkust. Er is een internationale luchthaven (Flesland) en er zijn veerdiensten naar Denemarken, Groot-Brittannië, de Faeröer en IJsland.

Bezienswaardigheden in Bergen

Een aantal bezienswaardigheden in Bergen zijn o.a. Bergenhus vesting, de Mariakerk, oude opslagplaatsen van de vroegere koopmannen, Bryggen en het Bergen museum. Er is in Bergen ook een modern aquarium te vinden. Dit aquarium beschikt over de grootste verzameling zoutwater vissen van Europa. Naast de verschillende soorten zoutwatervis zijn er in dit aquarium tevens vele zoutwater organismen te zien zoals koralen. Ook is in Bergen heel veel kunst te vinden. Er is een groot aantal kunstgaleries te vinden. De kunst varieert van oude tot moderne kunst.

Centrum van Bergen in Noorwegen

Vismarkt van Bergen

In deze haven is er ook regelmatig de, in noorwegen beroemde, vismarkt. Hier is het mogelijk om oa verse vis en verse garnalen te kopen. In het hoogseizoen is deze vismarkt iedere dag. De vismarkt in Bergen is niet zomaar een markt. De marktkramen en hun personeel zijn een bijzondere ervaring. Sommige kramen hebben personeel uit allerlei landen. Het is dus niet verwonderlijk wanneer u gewoon in het Nederlands kunt communiceren/onderhandelen. Echter wel een tip; zoek u voor minder geld verse vis, dan is het af te raden uw vis op deze markt te kopen (of u kunt heel erg goed onderhandelen/afdingen). Nabij de vismarkt (tegenover het kantoor van de fjord1 veerdiensten) is een vrij grote viswinkel te vinden. De kans is groot dat u daar voor minder dezelfde producten kunt krijgen.

Een rit met de Floibanen

Wanneer u Bergen bezoekt is het zeker de moeite waard om een rit met de Floibanen te maken. Dit is een soort metro/trein die passagiers 320 meter boven de stad brengt. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over Bergen en omgeving (waaronder de zee). Dè kans om een aantal bijzondere foto’s te maken. Bij dit uitzichtpunt vind u een souvenirwinkel en een restaurant / terras. Kinderen kunnen er in een kleine speeltuin spelen.

Muziek uit Bergen

Bergen is de geboortestad van de de beroemde componist Edvard Grieg en de Deens-Noorse schrijver Ludvig Holberg. Elk jaar wordt een groot cultureel festival gehouden, de Festspillene (Bergen International Festival). Ook wordt elk jaar het Grieg International Choir Festival in de stad gehouden. Veel bekende bands, waarvan er sommige ook internationaal zijn doorgebroken, komen uit studentenstad Bergen. In 1986 vond in Bergen het Eurovisiesongfestival plaats. In 1991 werd in de stad het Universeel Esperantocongres gehouden. In 2000 was Bergen de Europese Cultuurhoofdstad.

Reizen algemeen

We hebben in de stad Bergen wat videobeelden gemaakt:

Wat te doen in Bergen Noorwegen?

Hierboven vind u enkel bezienswaardigheden in Bergen. Wanneer u de stad bezoekt, zijn deze plaatsen zeker de moeite waard! Wilt u een privé rondleiding van een local? Of een rondleiding op een Segway? Ook daar zijn opties voor. Hieronder ziet u een overzicht van de rondleidingen die te boeken zijn bij onze partner GetYourGuide.

Onze conclusie:
Bergen is een van de mooiste steden van Noorwegen! En nabij bergen zijn prachtige watervallen en de beroemde klif “Preikestolen“.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.