Vakantie naar Bodo in Noorwegen

Bodo… Wanneer u naar noord Noorwegen gaat moet u deze plaats zeker bezoeken.

Bodo is de hoofdstad van de provincie Nordland. Er wonen ongeveer 43 duizend mensen. Bodo ligt aan de westkust op een landtong. Vlakbij Bodo is de monding van de Saltford.Vanuit Bodo zijn er verbindingen naar de Lofoten. Zowel een veerdienst als een vliegverbinding.

Kanonnen in Bodo Noorwegen

Bodo heeft dus een vliegveld. De stad is dus zeer goed te bereiken voor de toerist die gaat vliegen naar Noorwegen. Met de auto is het een flinke reis. Van Oslo naar Bodo is ongeveer 1200 kilometer. Reken op een reistijd (met een gemiddelde snelheid) van 16 uur. Dat is exclusief pauzes. Voor de meeste reizigers die met de auto naar Noorwegen gaan betekend dat dus drie dagen.

Bodo kenmerkt zich door grote bedrijvigheid en levendigheid. In de oorlog (1940) is meer dan de helft van de stad in vlammen opgegaan.Bodo is ook de stad van de Noorse luchtmacht. U vindt er ook een luchtvaartmuseum (millitair).

Bezienswaardigheden in Bodo

  • De Bodin Kirke is een bezoek waard.
  • In het Nordlandmuseum is van alles te zien waaronder indrukken van de beroepsvisserij.
  • Vanuit Bodo varen verschillende veerboten naar de eilanden voor de kust.

Bijzonder is dat deze stad eigenlijk omgeven is door ruige natuur. U ziet er zelfs zeearenden boven het centrum zweven. Nabij Bodo is ook een vogelreservaat te vinden.

Bodo is dus een aanrader voor diegenen die in de buurt zijn. Het is echter geen stad om speciaal voor naar Noord Noorwegen te reizen. Voor bijvoorbeeld Noordkaapreizigers is het een leuke plaats om een dag te verblijven.

Bodo is overigens ook een leuke combinatie met de Lofoten. Vanaf Bodo kunt u rechtstreeks naar de Lofoten/Vesteralen vliegen met vliegmaatschappij Wideroe.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.