Vakantie naar Stavanger Noorwegen

Stavanger is voor de meeste mensen die al eens naar Noorwegen op vakantie zijn geweest wel bekend. Stavanger staat bij veel mensen bekend als de olie/industrie stad van Noorwegen. Enerzijds is dat ook zo. Anderzijds wordt er te weinig gesproken / gepubliceerd over de schitterende kanten van deze plaats.

Gezellige straatjes en een keur aan bezienswaardigheden horen ook bij Stavanger. Bovendien is de nabije omgeving van Stavanger zeer de moeite waard!

Kerk in Stavanger

De stad vierde in 2008 de titel “culturele hoofdstad van Europa”. Toeristen konden rekenen op verschillende festiviteiten / evenementen in Stavanger. Met name muziek stond centraal in de zomer van 2008. In de bijzondere kathedraal van Stavanger worden overigens iedere zomer vele concerten gegeven. Zie ook de foto hier boven.

Wist u dat Stavanger de vierde stad van Noorwegen is? Stavanger is ontstaan omstreeks het jaar 1100. Daarnaast is Stavanger de belangrijkste plaats (hoofdstad) van de provincie Rogaland. Stavanger is ook het centrum van de olieindustrie, een van de belangrijkste industrieen in Noorwegen.

Wat te doen in Stavanger

Staat Stavanger op uw lijstje en bent u op zoek naar een leuke tour? Onze partner GetYourGuideheeft verschillende tours in Stavanger. Zo kunt u gebruik maken van een audiotour die u door het centrum van de stad voert. Maar ook is er een optie om de stad te verkennen met een privé tourgids, in de vorm van een lokale bewoner. De mogelijkheden vindt u hieronder.

Vanuit Stavanger naar Preikestolen

Vanuit Stavanger kunt u ook prima naar de Preikestolen / lysefjord. Naast de rijke cultuur heeft Stavanger dus ook een ander gezicht; de olieindustrie. Stavanger is het centrum van de Noorse olie-export. Voor de kust zijn een aantal gigantisch grote olievelden te vinden. Voor de strandliefhebbers goed nieuws; iets ten zuiden van Stavanger zijn enkele mooie zandstranden te vinden.

Straten van Stavanger

 Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.