Vakantie naar Trollstigen Noorwegen

Trollstigen, in het hart van Romsdal, is een van de best bezochte attracties in Noorwegen. De bergen, die geheel wordt omsloten door de Trollstigen weg zijn enorm. Namen als Köngen (de koning), Dronningen (de koningin) en Bispen (de bisschop) bevestigen de bewondering voor deze berg.

Trollstigen Noorwegen

Stigfossen waterval stroomt de helling af in de richting van de weelderige Isterdalen vallei. In het midden van dit alles, slingert de Trollstigen weg omhoog. Trollstigen is een perfect startpunt om de natuur in Noorwegen te ervaren.

Vakantie naar Trollstigen

Trollstigen is een geschikte stop tijdens uw vakantie in Noorwegen. Er zijn verschillende accommodaties te vinden en ook campings vindt u rondom Trollstigen. U kunt Trollstigen en Romsdal met de auto bereiken. ( 6 uur rijden vanuit Oslo of 4 uur van Trondheim). Vanuit Oslo rijdt u naar Åndalsnes. Vanuit Trondheim rijdt u via de Dovrefjell naar Dombås en vervolgens naar Andalsnes. Met de trein reist u via de Raumabanen naar het eindstation Åndalsnes (een van de meest spectaculaire spoorwegen van Noorwegen). Het dichtstbijzijnde vliegveld is Molde, de Express Coastal Steamer ook hier stoppen. Dan is het nog een uur met de bus naar Åndalsnes.

Met de auto naar Trollstigen

Zoals u leest is het te adviseren om met de auto naar Trollstigen te reizen. Trollstigen ligt relatief zuidelijk en is daardoor voor Noorse begrippen goed bereikbaar vanuit Nederland. Wanneer u met het vliegtuig naar Noorwegen reist, is het aan te raden om een auto te huren in Noorwegen. Bekijk hier hoeveel het huren van een auto voor u zou kosten (Rentalcars.com). Overigens is het aan te raden om goed na te gaan of u onbeperkt kunt reizen met uw huurauto. De afstanden in Noorwegen kunnen alles bij elkaar nogal oplopen. Het zou vervelend zijn als u achteraf verrast wordt door een hogere rekening in verband met extra kilometers.

Deze toeristische routekaart rondom Trollstigen (Bol.com) is een absolute aanrader wanneer u per auto de reis naar dit gebied maakt.

Overnachten nabij Trollstigen

Wilt u Trollstigen bezoeken en hier ook overnachten? In dat geval adviseren wij u om te verblijven in het Trollstigen Resort (Booking.com). Deze accommodatie is hiervoor erg geschikt. U heeft een prachtig uitzicht en de accommodatie is van alle gemakken voorzien. De accommodatie wordt door bezoekers gemiddeld met een 9,6 beoordeeld!Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.