Vakantie naar Tromso Noorwegen

Tromso ligt in noordelijk Noorwegen. Het is een bruisende stad. Voor de vakantieganger is er van alles te zien maar ook zeker van alles te doen. Ook hopen veel bezoekers van Tromso het Noorderlicht te zien.

Tromso is van ouds her een van de laatste grote havens in Noord Noorwegen. In het verleden was Tromso dè haven bij uitstek voor expedities naar de noordpool. In Tromso kon men dan nog voor de laatste maal voorraden inslaan en eventuele dingen regelen. Tromso bestaat eigenlijk uit twee delen die gescheiden worden door het water. De delen zijn met elkaar verbonden door middel van een lange brug.

Brug in Tromso Noorwegen

Wist u dat Tromso op bijna 70 graden Noorderbreedte ligt? De omgeving van Tromso bestaat uit bossen, bergen en besneeuwde toppen. De nabije omgeving van Tromso is dan ook zeer populair bij wandelaars. Er wonen in Tromso ongeveer 64000 inwoners (afgerond).

De cruiseschepen van Hurtigruten meren overigens ook in Tromso af. Tromso is vrij goed bereikbaar doordat er een vliegveld is. Het is aan te raden te vliegen aangezien de reis met de auto wel erg lang duurt. Voor de kust liggen verschillende eilanden/eilandjes. De meeste van die eigelanden worden bewoond door lokale vissers.

Wat is er zoal te doen in Tromso?

Een greep uit de mogelijkheden / activiteiten;

  • Vistochten: U kunt vanuit het centrum van Tromso met een klassiek schip zeevissen in de kustwateren van Tromso. De vis wordt aan boord klaargemaakt. Verser kan niet.
  • Golfen: Tromso beschikt over een grote golfbaan. Noordelijker zult u nooit meer golfen:-)
  • Walvissafari: Het is mogelijk met een schip mee te gaan op walvissafari. Dat kan met een schip vanuit het centrum van Tromso. Ook worden er tijdens deze trips regelmatig potvissen, vinvissen en bultruggen gezien.
  • IJsvissen: Wanneer het ijs dik genoeg is kunt u met een expert gaan ijsvissen. Dat wordt georganiseerd op de Ramfjord.
  • Bergtochten: Vanaf diverse plekken nabij Tromso worden wandeltochten/bergtochten georganiseerd. U kunt dan bijzondere trips doen onder begeleiding van een expert.

Naast deze opties, kunt u natuurlijk ook gebruik maken van tours en activiteiten. Wij werken samen met GetYourGuide, welke vele activiteiten in Tromso aanbied. Denk bijvoorbeeld aan een 5 uur(!) durende pool Fjord cruise, een Husky sleetocht of een een tocht op sneeuwschoenen! Hieronder vindt u enkel opties. Kijk op de website van GetYourGuide voor meer opties.

Wat is er te zien in Tromso ?

Een overzicht van de bezienswaardigheden.

  • IJszeekathedraal: Een zeer bijzondere kerk met glasmozaïken.
  • Polaria: een populair-wetenschappelijk centrum waar van alles te zien is uit/over het poolgebied.
  • Polstjerna: een oud houten schip uit 1949. U ziet er meer over de zeehondenjagers van vroeger.
  • Fjellheisen: een kabelbaan naar de berg Storsteinen. Deze berg is bijna 430 meter hoog. De berg bied een prachtig panorama over Tromso, de kust en het omliggende land.
  • Hillesoy dierenpark: Hier kunt u vele soorten vogels zien.

Let op! voor alle bovenstaande activiteiten en bezienswaardigheden geldt dat u eerst moet informeren bij de plaatselijke vvv wanneer deze dingen te zien/doen zijn. De data kunnen namelijk wisselen en zijn soms afhankelijk van het weer.

Noorderlicht in Tromso

Voor veel mensen is het een droom om het noorderlicht te zien. Vanuit Tromso maakt u kans om dit prachtige natuurfenomeen mee te maken. Er zijn vele excursies om het noorderlicht bij Tromso te ontdekken. U moet natuurlijk wel wat geluk hebben met het weer. Via GetYourGuide zijn vele excursies te boeken. Er zijn excursies op sneeuwschoenen, met Husky’s, met een boot of in een speciaal opgezet kamp. Bekijk de website van GetYourGuide voor alle opties. Meer informatie over het noorderlicht vind je op deze pagina.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.