Vakantie naar Trondheim in Noorwegen

In het midden van Noorwegen vindt je aan de kust van Noorwegen Trondheim. De stad is prima te bereiken doordat de snelweg er vlak langs loopt. Voor mensen die de Noordkaaproute rijden ook een aanrader dus!

Trondheim is een van de grotere steden in Noorwegen. met ongeveer 170 000 inwoners (2007) is Trondheim na Oslo en Bergen de grootste stad. In dit rijtje kunnen we ook nog Stavanger noemen (4e). Trondheim is o.a. bekend door de prachtige ligging aan het begin van de rivier de Nidelva. De stad is gesticht door Olav Trygvason in 997.

Bezienswaardigheden in Trondheim

Door de rijke geschiedenis zijn er in Trondheim een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden waaronder:

  • de woning van de aartsbisschop
  • de hospitaalkerk
  • de ruines van de Olavkerk
  • de Gregoriuskerk
  • de Kristiansten vesting.
  • Nidaros Domkerk (kathedraal trondheim)

Kathedraal in Trondheim

Trondheim heeft in het verleden veel te lijden gehad onder brand. Overigens geldt dat ook voor andere Noorse steden zoals Alesund. Trondheim is daardoor voor een aanzienlijk deel het vroegere gezicht kwijt (de vroegere houten bouw). Er zijn echter nog wel een aantal goed bewaarde stadsdelen te bekijken. Deze stadsdelen zijn uit de 18e en 19e eeuw.

Trondheim is ook bekend om zijn gezellige / levendige haven en de vele studenten. Er wonen namelijk zo’n dertigduizend studenten in de stad.

Vliegveld van Trondheim

U vindt in Trondheim ook een vliegveld. Trondheim is vanuit Nederland via Oslo snel te bereiken met het vliegveld. In de omgeving van trondheim kun je, zoals bijna overal in Noorwegen, erg goed vissen. Dat geldt zowel voor de fjorden als voor de kust.

Trondheim met een privé gids

Wilt u de stad Trondheim ontdekken en gebruik maken van een privé gids? Wij werken samen met GetYourGuide, welke vele tours en excursies verzorgd. Je kunt bij hun voor een klein bedrag een gids boeken, welke je persoonlijk door de stad leidt. Wanneer je Trondheim wilt bezoeken, is deze manier van rondleiden zeker de moeite waard!

Trondheimsfjord

De Trondheimfjord is een van de langste fjorden van Noorwegen (op twee andere na). De Trondheimfjord is ongeveer honderddertig kilometer lang. De fjord is op zijn diepste punt ruim zeshonderd meter diep. In deze fjord komen koraalriffen voor. Het is echter voor toeristen streng verboden hier iets van mee te nemen. Ook wanneer u als sportvisser een stukje koraal aan de haak krijgt.

Op onderstaande Google kaart de locatie van de trondheimsfjorden:Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.