De Hadeland Glassver glasfabriek

Hadeland Glassverk ligt op circa één uur rijden van Oslo, in een idyllische omgeving aan de zuidoever van het meer de Randsfjord. Hier kunt u van alles zien/leren over het oude vak van glas  lazen. Hadeland Glassverk is opgericht in 1762 en is het oudste industriële bedrijf in Noorwegen dat tot op de dag van vandaag nog altijd in bedrijf is. hadeland glassverk noorwegen bron; hadeland-glassverk.no

Met circa 150 medewerkers hebben ze nog steeds een levende productie die continu in ontwikkeling is. Daarnaast speelt het bezoekerscentrum een belangrijke rol. Bijzonder is dat het bedrijf nog gewoon commercieel is (er is dagelijks productie) maar zich ook richt op de toerist. Het bezoekerscentrum ontvangt jaarlijks een kleine 600.000 bezoekers en is daarmee één van de meest populaire toeristische attracties in Noorwegen. Hadeland Glassverk is dus een populaire bestemming voor dagtochten of als hoogtepunt van een langere rondreis.

Voor meer informatie, kijk op www.hadeland-glassverk.no of bel op telefoonnummer + 47 61 31 66 19.

Hadeland Glassverk,
3521 Jevnaker, Noorwegen
Informatienummer: +47 61 31 64 00
E-mail: hg@hadeland-glassverk.no

Meer over het bezoekerscentrum;
Het bezoekerscentrum is een belevenis voor de hele familie Het bezoekerscentrum is het gehele jaar dagelijks geopend, van maandag tot en met zondag en biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor jong en oud.

Hier kunt u genieten van tradities, geschiedenis, cultuur en de laatste trends in design. Kijk hoe de glasblazers hun traditionele ambacht uitoefenen en waag zelf een poging als glasblazer of glasdesigner. De 9 winkels heten u van harte welkom. Er zijn allerlei voorwerpen van glas te koop. De mooie natuur en het avontuurlijke gebied rondom Hadeland Glassverk bieden natuurlijk volop mogelijkheden om wat meer te zien !Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.