Dit is waarom de Noorse fjorden op je bucketlist thuis horen

Iedereen die de Noorse fjorden in het echt heeft mogen zien, zal zeggen dat de fjorden in Noorwegen een echte must-see zijn. De steile rotsen, prachtige vergezichten en diepe wateren maken een reis naar de Noorse fjorden een unieke belevenis.

Geweldige vergezichten

De Noorse fjorden staan garant voor prachtige vergezichten. De fjorden zijn vaak kilometers lang, waardoor je enorm ver door het fjord kan kijken. Er zijn verschillende manieren om de fjorden te ontdekken.

De fjorden per (huur)auto ontdekken biedt de meeste vrijheid. Je kan zelf bepalen waar je heen gaat en ontdekt de omgeving in je eigen tempo. Op veel plekken lopen wegen langs de rand van de fjorden. De Noorse overheid heeft om verschillende plekken mooie uitzichtpunten aangelegd. Zorg tijdens je reis met de auto dus voor een ruime planning en een goede fotocamera!

Je kan zelf naar het noorden rijden, maar je kan ook kiezenvoor een Fly & Drive naar Noorwegen. Je vliegt dan naar Noorwegen en gaat daarvervolgens met een huurauto op pad. Of je nu met je eigen auto reist, of opzoek bent naar een vakantie met huurauto. Onze ervaring is dat Voigt Travel altijd een mooie Noorwegenreis heeft die bij jouw wensen past. Ze hebben jarenlange ervaring in vakantiesnaar Noord Europa en zijn dus een specialist op dit gebied.

Verder kan je de fjorden vanaf het water ontdekken door deel te nemen aan een Fjord Safari of door mee te reizen op één van de vele cruiseschepen. Vanaf het water geven de fjorden een heel ander beeld dan vanaf de weg. Wanneer je op het water bent, zal je merken hoe ontzettend groot en indrukwekkend de omgeving eigenlijk is. De steile rotswanden steken recht omhoog als wolkenkrabbers in een grote metropool. Het is een unieke natuurbeleving die je nergens anders in Europa op deze manier kan ervaren.

Ben je sportief en wil je de omgeving met eigen inspanning verkennen? Kies dan voor een sportieve kajaktocht of trek je wandelschoenen aan en loop éénvan de vele wandelroutes die het gebied te bieden heeft.

Perfecte omgeving voor wandelaars

Na een langen en koude winter trekken ook de Noren hun wandelschoenen weer aan om een mooie tocht langs de fjorden te maken. De Noorse fjorden zijn daardoor ook uitermate geschikt voor een sportieve wandeling. Er zijn vele routes te vinden die zowel voor beginners als voor de meer ervaren wandelaars uitdagend zijn.

Wist je dat wandelpaden in Noorwegen erg goed aangegeven zijn? De bewegwijzering voert je langs de mooiste uitzichten die het stoppen meer dan waard zijn. Wanneer je een zeer ervaren wandelaar bent, is het zelfs mogelijk om hikes van meerdere dagen te maken. Het is in Noorwegen namelijk toegestaan om te wildkamperen. Alles wat je onderweg nodig hebt is een goed paar wandelschoenen, een tent en voldoende voedsel voor onderweg.

De fjorden staan op de Unesco werelderfgoed lijst

Wist je dat de fjorden zelfs zijn opgenomen in de Unesco werelderfgoed lijst? Het Geirangerfjord en Nærøyfjord in het westen vanNoorwegen staan benoemd op deze fameuze lijst. Deze twee fjorden wordenbeschouwd als archetypische fjordlandschappen en ze maken deel uit van de meestopmerkelijke schilderachtige fjorden van de hele wereld, aldus Unesco.

Enthousiast geworden en benieuwd wat Noorwegen nog meer te bieden heeft? Lees meer over het mooiste land van Scandinavië op onze website.

Post Author:

3 reacties op “Dit is waarom de Noorse fjorden op je bucketlist thuis horen

  Anja

  (januari 19, 2019 - 5:36 pm)

  We willen nog een keer een reis naar Noorwegen maken met onze volwassen kinderen. De fjorden lijken ons geweldig!

  Conny worp

  (januari 21, 2019 - 2:45 pm)

  Hebben vakantiedagen bij elkaar gespaard en verheugen ons om dit jaar 5 weken naar Zweden en Noord Noorwegen te gaan. Zuid Noorwegen was 2.5 jaar geleden heel bijzonder. Wij gaan nu Lapland (Zweden) en De Lofoten verkennen.
  Zijn ons nu al aan het verkneukelen om al het moois wat er te zien zal zijn.

   VNN Crew

   (januari 21, 2019 - 3:14 pm)

   Wat een ontzettend mooi vooruitzicht! Het mooie is dat al deze plekken allemaal anders zijn, en dat in één reis. Genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.