Voor op je bucketlist: een huskytocht in Tromsø Noorwegen!

Ben je in voor een avontuur en wil je tegelijkertijd van het mooie land schap van Noorwegen genieten? Boek dan een huskytocht in Tromsø! Benieuwd of een huskytocht iets voor jou is? En wat kan je van een huskytocht verwachten? Wij beantwoorden al jouw vragen!

Voor wie houdt van avontuur en een prachtig uitzicht is een huskytour in Tromsø de perfecte activiteit. Laat je rondrijden door een gids of bestuur zelf de slee. Of je nu een huskytocht boekt voor een dagdeel of meerdere dagen: een husky tour is voor iedereen!

In dit artikel bespreken we waarom een husky tocht niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie naar Noorwegen, wat de mogelijkheden zijn, wat je kan verwachten en wat een husky tour gemiddeld kost.

Wat is een huskytocht?

Husky’s staan bekend om hun enorme hoeveelheid energie en hebben constant beweging nodig. Husky’s zijn speels en nieuwsgierig en worden graag aan het werk gezet. Ze moeten iedere dag grote stukken rennen om hun energie kwijt te kunnen en houden het ontzettend lang vol. Om die reden worden Husky’s al heel lang gebruikt voor honden sleeën. Met een snelheid tot wel 30 km per uur is het vervoer door Husky’s niet alleen heel handig, maar ook ontzettend leuk! Wat in eerste instantie een manier van transporteren was, is nu een traditie geworden die iedereen die ooit in Noord-Europa geweest is ervaren moet hebben. Bij een huskytocht heb je de juiste combinatie van avontuur en ontspanning. De Husky’s nemen je mee door winter wonderland en je hoort niets anders dan de stappen van de honden in de sneeuw. Je leert een slee te besturen en je eigen team van Husky’s aan te sturen. ‘s Avonds geniet je van een diner onder de sterren en slaap je in je eigen bungalow. Wie wil dat nou niet?

Welke huskytocht past bij mij?

Bij het boeken van een huskytour in Tromsø zijn er verschillende mogelijkheden. Een husky-slee is gemaakt voor twee personen. Één persoon zit en de ander bestuurt de slee. Je kan ervoor kiezen om de slee te laten besturen door een gids, maar je kan de slee ook zelf besturen! Als je een tour boekt waarbij je zelf kan sturen, wisselen de twee personen in de slee elkaar af. Op deze manier kan je ervaren hoe het is om een team van Husky’s leiding te geven en ook hoe het is om lekker relaxt in de slee te zitten en van het uitzicht te genieten.

Hoe lang een huskytocht duurt is volledig afhankelijk van jouw wensen. Een huskytocht kan een dagdeel of een hele dag duren. Meerdaagse husky tours worden echter ook steeds populairder. Tussen het sleeën door zijn er pauzes om de honden te laten rusten en om zelf lekker te eten en drinken naast het kampvuur. Als je kiest voor een meerdaagse tour wordt de accommodatie ook geregeld.

Huskytocht in Tromsø: wat kan je verwachten?

Een huskytocht is een onevenaarbare belevenis die je de rest van je leven zult onthouden. Als je een georganiseerde tour boekt wordt je ‘s ochtends vroeg opgehaald in Tromsø. De rit naar locatie duurt ongeveer een half uur tot een uur, afhankelijk van waar je precies boekt. Bij aankomst maak je kennis met je gids en met de Husky’s. De gids zal dan uitleggen wat er die dag(en) op het programma staat. Heb je een “guided tour”geboekt, dan hoef je tijdens de rit eigenlijk alleen maar te zitten en te genieten van het uitzicht! De gids neemt de leiding over de Husky’s en neemt jou mee door het sneeuwlandschap. Als je ervoor kiest om zelf de slee te bedienen, dan krijg je eerst een korte uitleg over hoe het sturen werkt. Het besturen van een slee is helemaal niet moeilijk, het enige dat je moet doen is de richting aangeven! De honden zijn getraind om de slee te trekken en doen dit iedere dag. Het enige dat je ze moet laten weten is waar ze heen moeten.

Als het tijd is om te gaan lunchen zal je gids een kampvuur maken waar de groep omheen kan zitten. De lunch verschilt natuurlijk per tour en varieert van een stevige soep tot een rendierstoofpot. Er zijn ook tours die vegetarische opties aanbieden. Wie kiest voor een meerdaagse tour slaapt die nacht in een Noorse bungalow of een geüpgradede Samutent. De slaapvertrekken zijn vaak uitgerust met een bed, warm beddengoed en een kachel. Toch verschilt ook de accommodatie per tour. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een tipi op rendierenhuiden te slapen en warm gehouden te worden door een groot vuur dat heel de nacht zachtjes knettert. Of kies voor een tent met grote ramen die reiken tot het plafond, zodat je kan slapen onder de sterrenhemel en misschien vanuit je bed het noorderlicht wel kunt zien!

Husky tocht tips

Voordat je een huskytour gaat doen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om er zoveel mogelijk uit te halen:

  • Als je kiest voor een meerdaagse huskytocht,weet dan dat het besturen van de slee lichamelijk best wel zwaar kan zijn. Je stuurt met je lichaam, dus het scheelt als je lichamelijk redelijk fit bent.
  • Kleed je warm aan. Het is koud en met een snelheid tot 30 km per uur kan de wind erg koud zijn! Als je een tour boekt is het lenen van kleding inbegrepen.
  • Vertrouw de honden. Husky’s zijn speels,energiek en intelligent. Ze doen dit iedere dag, dus wees vooral niet bang.
  • Maak alvast kennis met de Husky’s voordat je de tocht gaat maken. Zo leren de honden jou kennen, maar leer je vooral de honden kennen!
  • Er zijn geen leeftijdsrestricties aan een huskytour. Je mag echter pas zelf een sleebesturen als je boven de 16 jaar oud bent. Wil je dus een toch maken met kinderen, dan betekent dat dat het kind met een volwassene mee moet.
  • Boek van tevoren.Tijdens het hoogseizoen kunnen de tours snel vol zitten!

Gemiddelde kosten huskytocht

De kosten voor een huskytocht zijn erg afhankelijk van wat voor tour je boekt.Er is dus geen echte prijsindicatie te geven. Een huskytour in Tromsø begint vanaf ongeveer 150 euro voor een tour vaneen paar uur en loopt op tot iets meer dan 700 euro voor een tweedaagse trip.De prijs voor kinderen is dikwijls lager dan de prijs voor volwassenen. Vaak hoef je voor een kind maar de helft van de prijs te betalen. Of je nu vroeg of laat boekt, de prijzen veranderen over het algemeen gezien niet erg veel. Bij de prijs inbegrepen zijn snacks en een eventuele maaltijden, speciale kleding tegen de kou, de rit van het centrum van Tromsønaar de locatie en de gids.

Conclusie: is een huskytocht in Tromsø iets voor mij?

Een huskytocht is er voor iedereen. Voor zowel jong als oud en voor zowel mensen die houden van relaxen als voor echte avonturiers. Voor iedereen die een reis maakt naar Noorwegen kan een huskytocht echt niet ontbreken!Post Author:

2 reacties op “Voor op je bucketlist: een huskytocht in Tromsø Noorwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.