Vliegen met kinderen kan een hele onderneming zijn. Wanneer je ook nog een kinderwagen of buggy mee wilt nemen, is het helemaal feest. Want mag een kinderwagen of buggy mee in het vliegtuig? Kort gezegd kan ik je het volgende antwoord geven;

De regels veranderen nogal eens, maar over het algemeen moeten kinderwagens ingecheckt worden als ruimbagage. Een opvouwbare paraplu buggy mag je vrijwel altijd meenemen tot aan de gate. Vanaf daar zal het grondpersoneel de buggy in het ruim laden. Wanneer er weinig passagiers aan boord zijn mag de buggy in veel gevallen ook mee in de cabine.

Er zijn natuurlijk veel verschillen. De ene maatschappij is de andere niet. En ook kinderwagens en buggies verschillen enorm wat betreft afmetingen. Daarom vertel ik je hieronder graag wat meer over het meenemen van een kinderwagen of buggy in het vliegtuig.

Vliegen met een kinderwagen

Zoals ik al zei mogen kinderwagens meestal niet mee in het vliegtuig. Dat betekent dus dat je de kinderwagen bij de bagageband zal moeten inchecken. Vervolgens zul je je kind mee moeten nemen. Het is dus verstandig om hier goed bij stil te staan. Persoonlijk neem ik altijd een draagdoek mee, anders loop je heel de tijd met de kleine op de arm.

Een nadeel van het inchecken bij de bagageband is, dat er nogal eens schade ontstaat. Wees dus verstandig en pakje kinderwagen goed in. Er zijn speciale beschermende tassen verkrijgbaar, maar je kan je kinderwagen ook laten sealen op de grotere luchthavens. je kinderwagen wordt dan in plastic gewikkeld en luchtdicht verpakt. Dit verkleint de kans op beschadigingen tijdens de vlucht, of bij het in en uitladen van het vliegtuig.

Heb je een 3 in 1 kinderwagen, en is je kindje maximaal enkele maanden oud? Maak je nog gebruik van de wieg in de kinderwagen? Dan is het soms mogelijk om de wieg tot aan de gate mee te nemen. Sterker nog, de wat duurdere luchtvaartmaatschappijen laten je de wieg in sommige gevallen zelfs meenemen aan boord. informeer dus bij het grondpersoneel of je de wieg mee mag nemen tot aan de gate.

Welke buggy mag mee in het vliegtuig

Wanneer je kindje ouder dan 6 maanden is, en zelfstandig goed kan zitten, is het aan te raden om te reizen met een buggy. Een buggy mag je namelijk in veel gevallen meenemen tot aan de gate. Er zijn echter verschillende soorten buggy’s. De Paraplu buggys zijn het meest geschikt om mee te nemen tijdens je reis.

Wat een paraplu buggy is, is eigenlijk niet zo spannend. De naam verklapt het namelijk al. Een paraplu buggy is een kleine, lichte en compacte buggy uit één stuk. Je kunt de buggy, net als een paraplu, gemakkelijk in een handomdraai dichtklappen. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je enkel paraplu buggy’s meenemen tot aan de gate. In de meeste gevallen doet het grondpersoneel niet moeilijk over een ander soort buggy, maar er zijn gevallen bekend waarbij andere soorten buggy’s niet meegenomen mochten worden tot aan de gate.

Heb je een paraplu buggy? Let dan ook goed op het gewicht. veel vliegtuigmaatschappijen hanteren een maximum gewicht van 7 kilogram. Kijk op de website van jou luchtvaartmaatschappij welke buggy je mee mag nemen tot aan de gate. Tip: Wanneer je op de terugvlucht met een andere maatschappij vliegt, moet je deze niet vergeten ook te checken. Niets is zo vervelend als een buggy die na een geslaagde vakantie achter moet blijven.

Moet ik bijbetalen voor een buggy of kinderwagen?

Kun je voor je buggy of kinderwagen moet bijbetalen, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Transavia bijvoorbeeld, stelt dat een baby maximaal 10 kilogram ruimbagage mag meenemen. Dit zou bijvoorbeeld een buggy kunnen zijn. Let wel op, Want je mag voor je baby geen extra handbagage meenemen. Wanneer je kindje 2 jaar of ouder is, dien je bij Transavia voor hem of haar een aparte stoel te kopen. in dat geval mag je dus zowel ruimbagage als handbagage meenemen. Om zeker te zijn of je moet bijbetalen, kan je het best even de website van jouw vliegtuigmaatschappij raadplegen.

Waar moet ik mijn buggy of kinderwagen ophalen na de vlucht?

Voor het eerst vliegt met kleine kinderen, kan dit best een stressvolle situatie opleveren. Veel ouders denken namelijk een kinderwagen of buggy kwijt te zijn geraakt. Het afhaalpunt van een kinderwagen of buggy is echter verschillend. In sommige gevallen wordt hij op de gate voor je klaargezet, terwijl in andere gevallen je de buggy of kinderwagen terugvindt op de bagageband. In een uitzonderlijk geval zal je je kinderwagen op moeten halen bij de balie voor afwijkende ruimbagage. Raak dus niet in de stress als de kinderwagen of buggy niet staat op de plek waar jij hem verwacht.

Het is sowieso aan te raden om een adreslabel aan je wagen vast te maken. Mocht je de wagen toch kwijtraken, dan weet het grondpersoneel van wie de wagen is. zet in dat geval ook een telefoonnummer op het adres label, zodat je ook tijdens je vakantie in het buitenland bereikbaar bent.

Mijn advies is om altijd een draagzak mee te nemen tijdens je vliegreis met een baby. Je kan alles namelijk nog zo goed voorbereiden en een paraplu buggy aanschaffen, vervolgens Is het mogelijk dat je alsnog een half uur staat te wachten bij de bagageband met je baby op je arm. Helaas kan je van tevoren niet inschatten of je buggy bij de gate of bij de bagageband wordt afgeleverd. Een draagzak is daarom ideaal, om er zeker van te zijn dat hij niet langere tijd met je baby op je arm door het vliegveld hoeft te lopen.

Welke luchtvaartmaatschappij voor reizen met kleine kinderen

Wil je ontspannen reizen met je baby, dan is het wellicht handig om op voorhand goed na te denken over de keuze van je luchtvaartmaatschappij. Men zegt u eens dat goedkoop duurkoop is, en dat is in het geval van reizen met kleine kinderen zeker waar. Enkele vliegtuigmaatschappijen die bekend staan om kindvriendelijke vluchten zijn; Emirates, Etihad Airways, KLM, Malaysia Airlines en Singapore Airlines. Voor een vakantie naar Noorwegen is KLM dus de meest geschikte keuze.

Deze luchtvaartmaatschappijen hebben allemaal een eigen extra’s voor het reizen met kinderen. Sommige van deze maatschappijen bieden een kindermenu tijdens het eten, of hebben zelfs luiers en babypotjes aan boord. Pools veranderen nog wel eens, daarom plaats ik ze niet op mijn website. Kijk voor de actuele regels ronde om het reizen met kleine kinderen op de website van jouw vliegtuigmaatschappij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.