Rondreis door Noorwegen met een caravan

Wie droomt er nu niet van om te kamperen in de schilderachtige natuur van Noorwegen? Overdag wandelen langs de mooiste meren, bergen en fjorden van Europa en ’s avonds boven een groot kampvuur marshmallows roosteren onder de sterrenhemel.

Als je een rondreis gaat maken door Noorwegen in een caravan heb je iedere nacht een vaste slaapplek en genoeg comfort, maar ben je toch vrij om te gaan en staan waar je wil. Zo kan je op je eigen tempo de prachtige Noorse natuur ontdekken.

In dit artikel zullen we het hebben over waar in Noorwegen je mag kamperen, waarom een rondreis door Noorwegen met een caravan een goed idee is en hoe je je reis vorm kan geven.

Waar mag je kamperen in Noorwegen

Wie vaker kampeert weet dat het per land verschilt waar je wel en niet je caravan neer mag zetten. In sommige landen mag je overal waar je wil kamperen en in andere landen mag dat alleen maar op een camping. In Noorwegen is wildkamperen gelukkig toegestaan, wat betekent dat je eigenlijk overal je caravan neer mag zetten. Je moet echter wel rekening houden met het privéterrein van anderen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je alles netjes houdt en geen overlast veroorzaakt. Hoewel je overal je caravan mag neerzetten, is het aan te raden om niet te dicht langs de weg te gaan staan.

Meer weten over wildkamperen in Noorwegen? Lees ons artikel hier.

Waarom rondreizen door Noorwegen in een caravan

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur, ontelbare fjorden en blauwe meren. Er zijn ontzettend veel wandelroutes langs adembenemende landschappen en er is dan ook niets zo avontuurlijk als rondtrekken door Noorwegen. In een land als Noorwegen kan je echt op ontdekkingsreis gaan en daarom is het hebben van een mobiele slaapplek perfect. Omdat iedereen zijn eigen plan trekt heb je totale rust en kan je optimaal genieten van je omgeving. Wie op zoek is naar aanspraak of wie met kinderen op pad is en graag andere gezinnen tegen wil komen zijn er ook genoeg campings waar je met je caravan terechtkan. Rondreizen door Noorwegen in een caravan zorgt ervoor dat je op je eigen tempo de prachtige Noorse natuur kan ontdekken.

Een caravan huren in Noorwegen

Mensen kamperen graag in Noorwegen, waardoor er meer dan genoeg campers en caravans te huur zijn in Noorwegen. Je kan in iedere grote stad wel een caravan huren. Dit kan je ter plekke doen, maar natuurlijk ook van tevoren. Het voordeel van het huren van een caravan in Noorwegen is dat je zelf kan bepalen hoe je naar Noorwegen gaat. Als je bijvoorbeeld niet veel tijd hebt, dan is het slim om eerst naar Noorwegen te vliegen en daar een auto en een caravan te huren. Met veel huurcaravans mag je de grens oversteken, dus ook wie naar Finland of Zweden wil kan gewoon in Noorwegen een caravan huren.

Met de eigen caravan naar Noorwegen

Naast het huren van een caravan is het ook mogelijk om met je eigen caravan naar Noorwegen te gaan. Je kan dan met de boot het water oversteken. Hiervoor moet je eerst naar Duitsland of Denemarken rijden. De boten zijn van alle gemakken voorzien: er zijn slaapvertrekken, er is eten en er is entertainment aan boord. Voor je het weet ben je aan de andere kant van het water! De prijs voor een overtocht met een auto en een caravan varieert per maatschappij. Bij sommige maatschappijen kan je gratis je caravan meenemen, dus check goed wat voor jou het voordeligst is!

Vrij rondreizen met een caravan

Wie vrij wil rondreizen kan geen betere keuze maken dan een vakantie met een caravan. Je neemt je eigen mobiele slaapplek overal mee naartoe en er is niemand die je vertelt wat je moet doen of waar je naartoe moet gaan. Wil je een dagje langer blijven, omdat jullie een prachtig plekje naast een meer hebben gevonden en nog niet weg willen? Geen probleem. Wil je juist liever weg, omdat het uitzicht tegenvalt of omdat er weinig te doen is? Reis dan lekker verder en ga op zoek naar een betere spot.

Een rondreis in een caravan door Noorwegen is goedkoop

Rondreizen met een caravan is een goedkope manier om een geweldige vakantie te hebben. Zelfs voor mensen die echt op hun budget moeten letten is een rondreis met een caravan een aanrader. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel geld je uitgeeft. Natuurlijk ben je geld kwijt aan het gebruik van je caravan, maar daarnaast heb je zelf in de hand hoeveel geld je uitgeeft. Eten en drinken is niet goedkoop in Noorwegen, maar je kan ervoor kiezen om dit al van tevoren in te slaan en met een goede voorraad op reis te gaan. Je kan zelf koken en hoeft niet meer geld kwijt te zijn aan koken dan thuis. Let wel op dat benzine in Noorwegen wel duur is, hoewel het niet veel scheelt met de olieprijzen in Nederland.

We schreven een artikel over het goedkoop houden van je vakantie naar Noorwegen, vol tips om de reis betaalbaar te houden.

Al je spullen bij je in je caravan

Het grote nadeel van veel verplaatsen is dat je telkens je bagage mee moet nemen. Als je lopend of met het openbaar vervoer gaat, ben je aangewezen op een grote rugzak of moet je moeilijk doen met koffers. Als je op rondreis gaat met een caravan hoef je hier allemaal niet aan te denken, want je hoeft niet uit een koffer of tas te leven. Alles dat je mee wil nemen leg je in de caravan. Dit scheelt niet alleen ontzettend veel sjouwen en gedoe, maar betekent ook dat je veel meer mee kan nemen. Als je veel spullen mee wil nemen, is het aan te raden om met je eigen caravan naar Noorwegen te gaan, of in ieder geval met je eigen auto.

Kamperen op een Noorse camping

Er zijn in Noorwegen veel campings. Bij de meeste campings wordt er rekening mee gehouden dat gezinnen met kinderen langs kunnen komen. Er zijn ook speciale kindvriendelijke campings. Kamperen op een camping is veel goedkoper dan verblijven in bijvoorbeeld een hotel, vooral als je in het laagseizoen gaat. Het leuke aan verblijven op een camping is dat er veel te doen is voor kinderen. Activiteiten, zwembaden en speeltuinen zijn op de meeste campings wel te vinden. Daarnaast is het fijn dat je er voorzieningen hebt en andere mensen tegenkomt. Voor wie graag een praatje maakt met andere reizigers is een camping dus een goed idee.

Reizen algemeen

Meer informatie over campings in Noorwegen is hier te vinden.

Met de caravan rondreizen door Noorwegen met kinderen

Er is niets praktischer dan rondreizen met een caravan als je met kinderen op reis gaat. Een caravan zorgt voor stabiliteit. Je hoeft niet op zoek naar verschillende slaapplekken en weet precies wat je kunt verwachten. De kinderen hoeven niet te wennen aan een nieuw bed of een nieuwe kamer, maar slapen iedere nacht op dezelfde plek, terwijl jullie wel iedere dag van locatie kunnen veranderen als jullie dat willen. De kinderen kunnen al hun spulletjes meenemen en weten precies waar ze het kunnen vinden. Geen gedoe met bedden die niet fijn liggen of oncomfortabele kussens, maar iedere nacht hun eigen vertrouwde bedje.

Is een rondreis met een caravan door Noorwegen iets voor mij

Voor avonturiers en voor mensen met heimwee naar een eigen bed, voor rustzoekers en voor sociale dieren, voor jongeren en ouderen: rondreizen door Noorwegen met een caravan is voor iedereen de ideale vakantie. Je hebt je eigen mobiele slaapplek en kan zelf bepalen waar je heengaat. Noorwegen heeft een prachtig uiteenlopend landschap dat het ontdekken waard is. En hoe beter dan door zelf iedere nacht te bepalen waar je je eigen caravan neerzet?Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.