Campings in Noorwegen

De kaart hieronder geeft een overzicht van de campings in de verschillende delen van Noorwegen. Wilt u terug naar het overzicht? Klik dan op onderstaande link:

Terug naar camping overzicht

Harstad Camping

  1. Home
  2. » Harstad Camping
harstad camping noorwegen
Address:
Nessevegen 52, Harstad 9411
Description:

Close to nature
Facing south towards the sea and in close proximity to nature, this is a beautiful gem in the northern Norwegian landscape. In the summer, Harstad Camping becomes home to green lawns, flowers and a sea whose colour can only be rivalled by the sky. Due to our location, this is both a quiet and sunny place. Here you can enjoy peace and tranquility. There are also great opportunities for the adventurous, such as kayaking, diving, and more.

Opportunities for all
If you want to explore the city’s shopping, Amfi Kanebogen is within walking distance and has over 60 different shops. In addition, both Sjøkanten center and Salto center are a short drive away in the town centre.

For the youngest, there are lots of exciting activities. Grottebadet is Northern Norway’s most unique water park, located inside a grotto. Alongside the pool, there are slides and a wave pool – plenty for both small and big fish. Afterwards, you can take a trip to Sam’s Lekeland in the jungle and greet Sam the lemur. FunParks offers many exciting games – you can even try a gyrocopter!

For those who want to experience the great outdoors, we recommend a hike up Gangsåstoppen. This is a nice and short hike that is suitable for most people! The hiking trail is within walking distance of the campsite, and at the top you’ll find a great panoramic view of Harstad city, the mountains on Grytøya, and the islands around the surrounding archipelago. We also recommend hiking during the midnight sun, along the coastal path, through Folkeparken, or a trip up to Hinnstein for those more comfortable on the mountain.Contact Information
Phone: 004777073662
Website:

Send message to moderator

Terug naar camping overzicht

Campings in Noorwegen

Noorwegen is hét land bij uitstek om te kamperen. Het biedt een enorme veelzijdigheid aan natuur en vrijheid. Daarnaast liggen de bezienswaardigheden van Noorwegen vrij ver uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat u relatief veel moet reizen en het verblijven op één plaats eigen geen goede optie is. Daarom zijn campings en huisjes in Noorwegen enorm populair. Ondanks dat in Noorwegen het 'Allemansrecht' geldt en u dus overal mag kamperen, is het kamperen op campings toch erg populair. Campings voorzien namelijk in de basisbehoefte zoals sanitair, schoon water, elektriciteit en in sommige gevallen een restaurant/wasmachine/etc. Wilt u meer informatie over het kamperen in Noorwegen? Bekijk dan deze speciale pagina over kamperen in Noorwegen.

We hebben op deze pagina verschillende campings toegevoegd. We hebben geprobeerd dit zo verdeeld mogelijk te doen, om er zo voor te zorgen dat er in ieder gebied een camping te vinden is via onze website. Bent u zelf eigenaar van een camping in Noorwegen en wilt u graag toegevoegd worden aan ons overzicht? Neem dan even contact met ons op.

Vanaf een Noorse camping genieten van de uitgestrekte natuur

Zoals we al aangeven is de Noorse natuur adembenemend mooi. Het is één van de redenen dat het kamperen in Noorwegen zo populair is.

Noorwegen is een ontzettend veelzijdig land. In het verre noorden van Noorwegen vindt u de Noordkaap. Het is hier het gehele jaar koud en de flora en fauna is beduidend anders te noemen dan het zuiden van Noorwegen. In het Noorden groeit weinig en de omgeving is vrij kaal.
Het Westen van Noorwegen (met name de westkust) staat bekend om de vele fantastische Fjorden. Deze regio is erg populair bij rondreizende toeristen, omdat het uitzichten biedt die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het reizen langs de westkust kan vrij traag gaan. In Noorwegen kan niet hard gereden worden en u dient regelmatig gebruik te maken van veerdiensten. Hierdoor zijn er tal van campings langs de westkust te vinden, die ervoor zorgen dat u op uw gemak en zonder stress langs deze prachtige regio kunt reizen.
Het zuiden van Noorwegen is relatief gezien een stuk warmer dan de rest van het land. In het zuiden zijn zelfs strandjes te vinden waar in de zomer gezwommen kan worden. Verder vindt u er grote naaldbossen. Dit is een ideale omgeving voor wie van kamperen houdt. Ook is het zuiden van Noorwegen redelijk gangbaar voor wildkampeerders. Zo lang u de natuur en bewoners respecteert, is het namelijk toegestaan om in de natuur te verblijven. U hoeft hier dus niet per se een camping op te zoeken. We zien echter dat de meeste toeristen toch kiezen voor het gemak van een camping.

Welke camping is geschikt

Wanneer u door Noorwegen reist, zal u merken dat er enorme verschillen zitten in campings. Campings zijn niet te vergelijken met campings uit het zuiden van Europa. Vaak zijn de campings redelijk eenvoudig en voldoen ze aan de basisbehoefte zoals schoon water, sanitair en elektriciteit. Veel campings bieden naast staplaatsen ook hytter aan. Dit zijn kleine hutjes/huisjes die voor een korte periode te boeken zijn. Ze zijn vrij eenvoudig, maar hierdoor ook betaalbaar en voor korte periode te boeken. Hytter worden vooral gebruikt door mensen die een rondreis door Noorwegen maken. Je kunt er eenvoudig enkele dagen blijven om bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken, om vervolgens door te trekken naar andere delen van het land. Het is daarom raadzaam om altijd de website van de gevonden camping te bezoeken. Hier vindt u meer informatie over de camping zelf, zodat u kunt bepalen of het een camping is die voldoet aan uw behoeften.

Een camping in Noorwegen boeken

Via onze website kunt u de campings niet boeken. Wij bieden puur een overzicht van verschillende campings, zodat u gemakkelijk via de kaart kunt bekijken welke campings op uw route liggen. Om de camping te boeken kunt u het best bellen of mailen met de camping zelf. Camping eigenaren spreken vrijwel altijd goed Engels, u kan ze dus prima in het Engels aanspreken.

Reizen algemeen