Campings in Noorwegen

De kaart hieronder geeft een overzicht van de campings in de verschillende delen van Noorwegen. Wilt u terug naar het overzicht? Klik dan op onderstaande link:

Terug naar camping overzicht

Stromhaug camping

  1. Home
  2. » Stromhaug camping
stromhaug camping noord noorwegen
Address:
Stromhaugveien 2, Straumen 8226
Description:

Reception / Opening Hours
The reception is serviced all year and 24 hours a day.

Visa and Mastercard are accepted as payment method.

Service area:
The service area includes reception, tv- and living room, high quality w.c.- and shower rooms, kithcen and washroom with hot and cold water.

There is a coin machine for the shower, washing machine and tumble drier.

Restaurants/other shops
In the centre of Straumen (ca. 60 m form the reception) there is:

  • Salmon fishing / sale of fishing licences
  • Marked trails
  • Post office/newsagents
  • Food store/petrol
  • Chemists
  • Hairdressers

Roads and other communications
There are several long distance coaches a day between Fauske, Bodø, and Narvik, which correspond with the trains from Fauske
and Bodø, and also the air flights.
How to get here
Click here!

Camp area
The camp area at Strømhaug Camping has room for 40 motorhomes,caravans, and tents.
Most of the places have power points. The area is flat and hard, an advantage in rainy weather.
In the camp area you will find:

A grill house
Play area for the children.

Cabins/rooms
There are 6 high quality modern rental cabins with room for 6 people in 2 bedrooms and the living room. The cabins have a bathroom/toilet, and a complete kitchen with a fridge freezer, cooker, and a microwave oven. These cabins also have colour tv. Bedclothes may be rented.
There are also 11 other cabins with room for 2 - 5 people.
All these cabins have a fridge and cooker, but no plumbing.
​Kitchen equipment, cutlery, and other utensils may be borrowed at the reception at no cost. Bedclothes may be rented.Contact Information
Phone: 004775697106
Website:

Send message to moderator

Terug naar camping overzicht

Campings in Noorwegen

Noorwegen is hét land bij uitstek om te kamperen. Het biedt een enorme veelzijdigheid aan natuur en vrijheid. Daarnaast liggen de bezienswaardigheden van Noorwegen vrij ver uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat u relatief veel moet reizen en het verblijven op één plaats eigen geen goede optie is. Daarom zijn campings en huisjes in Noorwegen enorm populair. Ondanks dat in Noorwegen het 'Allemansrecht' geldt en u dus overal mag kamperen, is het kamperen op campings toch erg populair. Campings voorzien namelijk in de basisbehoefte zoals sanitair, schoon water, elektriciteit en in sommige gevallen een restaurant/wasmachine/etc. Wilt u meer informatie over het kamperen in Noorwegen? Bekijk dan deze speciale pagina over kamperen in Noorwegen.

We hebben op deze pagina verschillende campings toegevoegd. We hebben geprobeerd dit zo verdeeld mogelijk te doen, om er zo voor te zorgen dat er in ieder gebied een camping te vinden is via onze website. Bent u zelf eigenaar van een camping in Noorwegen en wilt u graag toegevoegd worden aan ons overzicht? Neem dan even contact met ons op.

Vanaf een Noorse camping genieten van de uitgestrekte natuur

Zoals we al aangeven is de Noorse natuur adembenemend mooi. Het is één van de redenen dat het kamperen in Noorwegen zo populair is.

Noorwegen is een ontzettend veelzijdig land. In het verre noorden van Noorwegen vindt u de Noordkaap. Het is hier het gehele jaar koud en de flora en fauna is beduidend anders te noemen dan het zuiden van Noorwegen. In het Noorden groeit weinig en de omgeving is vrij kaal.
Het Westen van Noorwegen (met name de westkust) staat bekend om de vele fantastische Fjorden. Deze regio is erg populair bij rondreizende toeristen, omdat het uitzichten biedt die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het reizen langs de westkust kan vrij traag gaan. In Noorwegen kan niet hard gereden worden en u dient regelmatig gebruik te maken van veerdiensten. Hierdoor zijn er tal van campings langs de westkust te vinden, die ervoor zorgen dat u op uw gemak en zonder stress langs deze prachtige regio kunt reizen.
Het zuiden van Noorwegen is relatief gezien een stuk warmer dan de rest van het land. In het zuiden zijn zelfs strandjes te vinden waar in de zomer gezwommen kan worden. Verder vindt u er grote naaldbossen. Dit is een ideale omgeving voor wie van kamperen houdt. Ook is het zuiden van Noorwegen redelijk gangbaar voor wildkampeerders. Zo lang u de natuur en bewoners respecteert, is het namelijk toegestaan om in de natuur te verblijven. U hoeft hier dus niet per se een camping op te zoeken. We zien echter dat de meeste toeristen toch kiezen voor het gemak van een camping.

Welke camping is geschikt

Wanneer u door Noorwegen reist, zal u merken dat er enorme verschillen zitten in campings. Campings zijn niet te vergelijken met campings uit het zuiden van Europa. Vaak zijn de campings redelijk eenvoudig en voldoen ze aan de basisbehoefte zoals schoon water, sanitair en elektriciteit. Veel campings bieden naast staplaatsen ook hytter aan. Dit zijn kleine hutjes/huisjes die voor een korte periode te boeken zijn. Ze zijn vrij eenvoudig, maar hierdoor ook betaalbaar en voor korte periode te boeken. Hytter worden vooral gebruikt door mensen die een rondreis door Noorwegen maken. Je kunt er eenvoudig enkele dagen blijven om bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken, om vervolgens door te trekken naar andere delen van het land. Het is daarom raadzaam om altijd de website van de gevonden camping te bezoeken. Hier vindt u meer informatie over de camping zelf, zodat u kunt bepalen of het een camping is die voldoet aan uw behoeften.

Een camping in Noorwegen boeken

Via onze website kunt u de campings niet boeken. Wij bieden puur een overzicht van verschillende campings, zodat u gemakkelijk via de kaart kunt bekijken welke campings op uw route liggen. Om de camping te boeken kunt u het best bellen of mailen met de camping zelf. Camping eigenaren spreken vrijwel altijd goed Engels, u kan ze dus prima in het Engels aanspreken.