vakantiehuis huren via Finn.no

Op zoek naar een vakantiehuisje in Noorwegen? Bekijk de duizenden vakantiehuisjes van onze partners of vraag om tips in dit sub-forum.
Forum rules
Let op: Dit forum is bedoeld om tips m.b.t. overnachtingen te vragen. Het actief aanbieden/adverteren van diensten is NIET toegestaan.
Post Reply
Erik
Posts: 102
Joined: 05 Mar 2019, 11:37

vakantiehuis huren via Finn.no

Post by Erik »

Hoi,

Dit jaar hebben we een rondrit gemaakt rondom Bodø, net als twee jaar terug in de herfst. De vakantiehuizen hebben we gevonden bij airbnb , maar ook 3 verschillende vakantiehuizen via de noorse "marktplaats" , Finn.no
Hierop worden ook vakantiehuizen te huur aangeboden, de meeste in het luxere segment maar er worden ook wat trekkershutten aangeboden.
Wij gingen zoals gezegd in het naseizoen, en konden daardoor huizen voor 2 of 3 nachten bemachtigen die in het hoogseizoen alleen per week te huur zijn.
Op deze manier konden we toch een trektocht van 18 nachten maken met 8 verschillende huisjes, verspreid over het poolcirkelgebied tussen Bodø, Mo i Rana en Andenes.

Niet alle verhuurders op Finn.no zijn gewend aan interesse van buitenlandse toeristen, maar aangezien de noorstalige advertenties best wel te vertalen zijn, en engels voor de meeste Noren ook wel te doen is, hoeft dit geen probleem te zijn.

Je kunt eenvoudig de app "Finn.no" installeren en via het kopje "Feriehus" kun je de regio en specificaties van je droomhuis invullen.

Slechts één verhuurder zond ons een huurcontract en wilde vooraf betaald worden, de andere twee verhuurders deden het nog op de ouderwetse manier, dwz betalen bij aankomst.
Er zijn geen boekingskosten aan verbonden, wel schoonmaakkosten die de huurprijs met ongeveer 1000 nok (€100) verhoogden. Vaak worden bij die luxere huizen , net als in Nederland, schoonmaaksters ingehuurd .
Beddengoed en handdoeken zijn meestal wel inbegrepen.
Post Reply