Page 1 of 1

Bølgen / The Wave

Posted: 25 Aug 2019, 22:45
by Erik
Vrijdag 30 augustus is op RTL7 de noorse rampenfilm "Bølgen" te zien. Vooral in het eerste gedeelte van de film zullen veel bekende beelden van de omgeving van het Geirangerfjord voorbij komen, en ook een stuk van de Ørnesvegen, de Adelaarsweg, ten noorden van Geiranger is herkenbaar.

Het verhaal is niet geheel uit de duim gezogen, ergens ten noorden van Geiranger ligt echt een rots die in de gaten gehouden wordt. Mogelijk gaat deze ooit in het fjord storten:
https://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/ ... randa.html

In het Lovatnet onder Loen is iets dergelijks al twee keer gebeurd, het stuk berg ligt duidelijk zichtbaar in het groenblauwe gletschermeer. Langs de weg Rv723 is een gedenkplaat te vinden. In het restaurant aan de weg vlakbij de plaats des onheils zijn foto's van de ramp te zien.
Ook vlakbij Tafjord ligt een gedenksteen voor een soortgelijke ramp.

Re: Bølgen / The Wave

Posted: 26 Aug 2019, 07:48
by VNN Tim
Leuke tip Erik, ik ga kijken!
Zal het ook even op Facebook delen.

Re: Bølgen / The Wave

Posted: 26 Aug 2019, 20:21
by Erik
Prima Tim. Ikzelf heb geen Facebook ed.

Re: Bølgen / The Wave

Posted: 27 Aug 2019, 14:29
by MarjoleinW
Wij gaan binnen 2 weken voor de eerste keer naar Noorwegen waarbij we ook 2 nachten aan het fjord van Geiranger in een huisje zitten.
Ik zag deze film op Netflix (geloof ik, kan ook Videoland geweest zijn) en wij hebben 'm gekeken. Het is leuk om de omgeving een beetje te zien maar als je zenuwachtig bent aangelegd, kun je de film beter kijken als je weer (levend) thuis bent gekomen, hahaha! :lol: :D

Re: Bølgen / The Wave

Posted: 28 Aug 2019, 13:02
by Erik
Ik zou in jouw geval 2 nachten op de Dalsnibba gaan kamperen :lol: