Color Line Kiel-Oslo

Lees hier meer informatie over de overtocht naar Noorwegen, of stel je vraag.
Post Reply
Erik
Posts: 197
Joined: 05 Mar 2019, 11:37

Color Line Kiel-Oslo

Post by Erik »

Hoi allemaal,

Wij maken vaak gebruik van de veerboot Kiel-Oslo. Het is voor ons , een gezin met 3 kinderen, een relaxte manier van reizen. Omdat wij trektochten door Noorwegen maken en gebruik maken van hytter hebben we aan een volgestouwde personenauto genoeg.
Wij rijden vanuit Noord-Nederland de 475 km naar Kiel op een ochtend. De boot vertrekt 14:00 en dat kunnen we ruimschoots halen als we bijtijds vertrekken.
Uiteraard kan dit voor degenen die van verder weg komen rijden, of een aanhanger/caravan mee nemen , een ander verhaal worden. In dat geval zul je ruim op tijd moeten vertrekken . De wegen rond Bremen en Hamburg kunnen druk zijn, en er zijn veel versmalde rijstroken/wegwerkzaamheden op de route. Of beter: een dagje eerder vertrekken, in de vroege avond de drukke gebieden voorbij rijden en rustig een overnachtingsplaats zoeken tussen Hamburg en Kiel. Dan rijd je de volgende ochtend zonder stress naar de boot.

De overtocht duurt tot de volgende ochtend 10 uur. Reken met het ontschepen en douanecontrole dat je rond 11 uur de ring van Oslo opdraait.

Het verblijf op de luxe veerboot lijkt op een mini-cruise. Er is aan boord een taxfree, supermarkt, casino, een gamehal, een bioscoop en zelfs een zwembad.
Vele soorten horeca met live muzikanten, pizzeria,burger/worsten/patat, en verschillende luxere restaurants(ook een buffet).
Verder vele cafeetjes waar live muziek wordt gespeeld, en 2 keer per avond een drukbezochte zang/dans voorstelling.

De volgende ochtend vaar je al door het mooie Oslo-fjord naar Oslo. Met mooi weer het echte vakantiegevoel!

Deze overtocht is natuurlijk niet voor iedereen de beste optie. Zeker met een aanhanger/caravan zijn er goedkopere veerboten te nemen. Het is een afweging tussen gemak en budget. In ons geval zou rijden naar de kop van Denemarken totaal bijna 1000km worden, dat is met een achterbank vol "zijn we er al bijna" liever niet te doen in een dagrit. Dus een overnachting in Denemarken, en de extra km/brandstof zou je ook in de overweging mee moeten nemen.
Erik
Posts: 197
Joined: 05 Mar 2019, 11:37

Re: Color Line Kiel-Oslo

Post by Erik »

Wij hebben afgelopen week weer een oversteek met de Color Line van Kiel naar Oslo gemaakt.
De overtocht is nog steeds heerlijk relaxed.
Maar ten opzichte van onze vorige overtocht, nu alweer een jaar of vier geleden, zijn er een paar dingen veranderd.

Kontant noors geld opnemen kan nog steeds, maar dat gaat nu via een ATM-apparaat. Hiervoor wordt 7% kosten afgehouden.....en dat wordt pas duidelijk als je de transactiebon doorleest.
Overal aan boord kan ook gewoon betaald worden met bank-en creditcard.

De beroemde musicalshow wordt nog steeds 2x opgevoerd.
Maar, voorheen kon je voor aanvang van de show op tijd in de rij gaan staan voor de zaal openging.
Nu is dat veranderd. 's-Middags tussen 16u en 16:30 kun je een tafel voor vier personen bespreken, en aangeven welke show je wilt bezoeken. Dit kost nok 125, ongeveer 11euro dus per tafel voor 4 personen.
Het bespreken loopt storm om 16u, en kan na een kwartier al voor beide shows volledig uitverkocht zijn. Ik raad jullie aan om op tijd bij de balie in de rij gaan staan als je een show wilt meemaken.
Post Reply