Noorwegen Cruise

De ruige westkust van Noorwegen vanaf het water ontdekken? Dat kan met een cruise naar de Noorse Fjorden! Er zijn verschillende soorten cruises te vinden. De mooiste cruise is uiteraard de Hurtigruten cruise die van zuid naar noord (en terug) vaart.

Waar kan je de mooiste cruises precies boeken? Wij maakte een overzicht van de 3 mooiste cruise vakanties in Noorwegen, bij Nederlandse reisaanbieders.

Onze top 3 cruise vakanties

Nummer 1

Deze 20-daagse rondreis met Hurtigruten via Pharos van ANWB staat met stipt op nummer één! Je vaart van Zuid naar Noord Noorwegen met de postboot van Hurtigruten. Deze boot vaart sinds vele jaren langs de westkust en weet dus de mooiste plekken te vinden. Terug rijdt je met eigen auto dwars door de Noorse natuur.

Nummer 2

Bovenstaande vakantie is nogal prijzig en daarom staat op nummer twee een 13-daagse rondreis met Hurtigruten via Pharos van ANWB. Het verschil met de nummer één is dat je tijdens deze reis per trein terug naar het zuiden reist. Hierdoor duurt de vakantie minder lang, zijn er minder overnachtingen en is de vakantie dus ook beter betaalbaar.

Nummer 3

Zijn voorgaande opties te prijzig, of wil je niet teveel kilometers met de auto afleggen? Dan is een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden van Kras een goed alternatief. Je vaart van Rotterdam naar de Geiranger fjord in zuid Noorwegen, om vervolgens weer per cruiseschip terug naar Rotterdam te varen.

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.