Een vakantie naar Noorwegen verzekeren

Wanneer je op vakantie naar Noorwegen gaat, kan er natuurlijk van alles gebeuren. Je kan ziek worden, of je auto gaat kapot voor vertrek. Nog vervelender is het wanneer zoiets tijdens de vakantie gebeurt. Je wilt liever niet stil staan bij de mogelijkheid van ziekte, overlijden van een familielid, diefstal of een defecte auto. Toch is het belangrijk om hier op voorhand goed over na te denken!

Een vakantie naar Noorwegen is over het algemeen vrij prijzig. Zowel de reis naar Noorwegen toe, als het verblijf ter plaatsen kunnen een behoorlijke kostenpost zijn. Daarom is het verstandig om je hier goed tegen te verzekeren. Maar hoe zit dat nu precies, zo’n reisverzekering? Op deze pagina vertellen we je meer over een reisverzekering voor je vakantie naar Noorwegen.

Is een reisverzekering verplicht?

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar absoluut aan te raden. Het afsluiten van een verzekering is, zeker in verhouding met de prijs van uw vakantie, in veel gevallen niet enorm duur. Wel is het verstandig om te bedenken voor welke zaken je verzekerd wilt zijn. Zorg hierbij dat je niet dubbel verzekerd bent. De zorgverzekering biedt namelijk ook allerlei vergoedingen wanneer je een aanvullende module voor het buitenland hebt afgesloten. Maar let wel op, want de vergoedingen zijn in de meeste gevallen conform de kosten van een Nederlandse behandeling.

Vaak is het daarom toch verstandig om een reisverzekering te nemen. Veel landen, zoals Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk zijn wat duurder dan Nederland. Of wat dacht je van een reddingsactie in de bergen? Op zo’n moment ben je maar wat blij met de reisverzekering.

Waarvoor zou je je moeten verzekeren in Noorwegen?

Het is in ieder geval verstandig om je voor de grootste kostenposten te verzekeren. In veel gevallen is dat de overtocht per boot of vliegtuig, en het verblijf in een vakantiehuis.

Stel, je reist met 4 personen naar Noorwegen en verblijft in een vakantiehuis. Voor de reis (retour) ben je al snel zo’n 700 tot 1.000 euro kwijt. Het vakantiehuis dat je voor twee weken huurt kan ook zomaar 1.000 tot 2.000 euro kosten. In totaal gaat het dan om een kostenpost van 1.700 tot 3.000 euro. Zorg ervoor dat de reisverzekering afdoende is om deze eventuele kostenpost te vergoeden.

Uit eigen onderzoek blijkt dat niet alle verzekeringen een dergelijk bedrag vergoeden. Met name de goedkopere aanbiedingen hebben een ongunstige polis voor een prijzige vakantie naar Noorwegen. Goed je reisverzekering vergelijken is daarom belangrijk, om zo de juiste aanbieder voor jouw situatie te zoeken.

In het bovenstaande geval zou het gaat om een annuleringsverzekering. Het is ook mogelijk om een reisverzekering zonder annuleringsverzekering af te sluiten, maar tegenwoordig is het vrij normaal om beide verzekeringen in één af te sluiten. Zo ben je verzekerd bij annuleren én bij eventuele problemen tijdens je vakantie.

Mijn vakantiehuis aanbieder heeft ook een verzekering

Veel grote aanbieders van vakantiehuizen bieden aan om je reis ook te verzekeren. Het is niet zo dat je dit per definitie niet zou moeten doen, maar we willen je wel graag wijzen op de verschillende alternatieven. Het is natuurlijk makkelijk om alles bij één persoon of reisorganisatie te regelen, maar houdt er wel rekening mee dat dit soort verzekeringen vaak duurder zijn dan het afsluiten van een eigen reisverzekering. 

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is er doorgaans voor calamiteiten tijdens de vakantie. Denk aan pech onderweg en diefstal e.d. Een annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten in geval van annuleren voor aanvang van een reis. Normaal gezien moet er dan wel sprake zijn van een overmacht-situatie.

Er zijn verzekeraars die ook de optie bieden om vergoeding te krijgen wanneer je tijdens de reis plotseling moet terugkomen van uw vakantie. Hier worden vaak wel enkele belangrijke redenen aan verbonden. Denk daarbij aan overlijden van een naast familielid of een ernstige ziekte. Dat wordt door iedere verzekeraar in de polisvoorwaarden gemeld. Lees die dus altijd goed en ga niet gelijk voor de voordeligste aanbieder.

Veel aanbieders bieden een annuleringsverzekering en reisverzekering in één aan, wat vaak een interessante optie is.

Conclusie

Gezien de relatief lage kosten van een reisverzekering/annuleringsverzekering is het aan te raden uw reis te verzekeren.

Let er ook op dat je goed het verschil weet tussen een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Let er daarnaast op dat er ook onderscheid wordt gemaakt tussen langlopende verzekeringen en kortlopende verzekeringen. Ga je slechts enkele weken per jaar weg? Dan is meestal een kortlopende verzekering het goedkoopst.

Sommige mensen hebben zonder dat ze het weten al een langlopende verzekering terwijl ze maar 2 of 3 weken per jaar op vakantie gaan. Controleer dan eens wat voordeliger is.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.