Ferry overtocht van Denemarken naar Noorwegen

Ga je op vakantie naar Noorwegen en ben je op zoek naar informatie over de boot van Denemarken naar Noorwegen? Wij geven je informatie over de ferry overtocht van Denemarken naar Noorwegen. Meteen boeken? Klik dan hier.

Boot van Denemarken naar Noorwegen?

De meest gebruikelijke overtocht van Denemarken naar Noorwegen is de ferry van Frederikshavn naar Oslo. Deze boot van Stena Line vertrakt dagelijks in de ochtend richting Noorwegen. De reis duurt ongeveer 10 tot 12 uur.

Met de boot van Frederikshavn naar Oslo

Wanneer je naar Noorwegen reist, kan je overwegen om gebruik te maken van de overtocht van Frederikshavn in Denemarken, naar Oslo in Noorwegen.

Deze overtocht wordt verzorgd door Stena Line. Klik hier om de overtocht op de website van Stena Line te bekijken en te boeken.

De boot vertrekt dagelijks om 08:45 uur vanaf Frederikshavn. Houdt er rekening mee dat check-in plaatsvind tot een half uur voor vertrek. Zorg dus dat je op tijd bent! Wanneer je te laat bent kan je helaas niet meer mee, de volgende overtocht gaat pas één dag later.

De overtocht naar Oslo duurt een kleine 10 uur en de aankomsttijd is op 18:30 uur. Wil je meer weten over de mogelijkheden aan boord? Lees dan verder, we komen hier later in het artikel op terug.

Met de boot van Oslo Noorwegen naar Frederikshavn Denemarken

Deze overtocht is uiteraard ook andersom te boeken, van Noorwegen naar Denemarken. De ferry vaart ongeveer een uur na aankomst in Oslo terug naar Denemarken.

Wil je van Oslo naar Frederikshavn reizen? De ferry vertrekt om 19:30 uur in de avond. Zorg dat je op tijd bent, check-in sluit een half uur voor vertrek.

De reistijd voor de overtocht naar het zuiden is wat langer. Het schip vaart wat langzamer, zodat u niet in de nacht aankomt. Het schip kom op 07:15 uur aan in Frederikshavn, waar u van boort kunt gaan. Onderweg slaapt u in uw eigen hut. Meer daarover later in dit artikel.

Aan boord van de ferry Frederikshavn – Oslo

Op deze route vaart het schip de Stena Saga van Stena Line. Het schip heeft veel faciliteiten en je zal je onderweg ook niet snel vervelen. Denk aan restaurants, bars, een spa, tax free shops, speelautomaten en zelfs een discotheek.

Het schip beschikt over verschillende soorten hutten. De hutten zijn eigenlijk wel een must wanneer je van Noorwegen naar Denemarken reist, omdat het schip dan in de nacht vaart. Je trekt je terug in je eigen hut en komt rustig bij terwijl het schip je verder naar het zuiden brengt.

Ook tijdens de overtocht van Denemarken naar Oslo (overdag) is het mogelijk om een hut te boeken. Je kan dan genieten van je privacy in je eigen hut. We adviseren overigens om een retourticket te boeken in plaats van twee enkele tickets, omdat dit kan schelen in de kosten.

Het schip beschikt over twee restaurants. Het a la carte restaurant “Metropolitan” heeft een interessante kaart en een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant geeft bij daglicht ook een prachtig uitzicht. Het buffet restaurant “Taste” beschikt over een uitgebreide keuze tijdens ontbijt, lunch en diner. Het buffet kent vele scandinavische gerechten. Zowel de lunch als het buffet worden geserveerd inclusief bier, wijn en frisdrank. Het is mogelijk om op voorhand te reserveren, zodat je zeker weet dat er plaats in het restaurant is.

Naast de twee restaurants, vind je onderweg ook een drietal bars. In de “C-view showbar” wordt in de avond live muziek or andere activiteiten georganiseerd. De “Riva bar” is een sfeervolle bar in de riva stijl. Tot slot is er “Café Saga”, waar ook snacks worden geserveerd.

De haven van Frederikshavn Denemarken

De haven van Frederikshavn is met de auto goed te bereiken. Je reist vanuit Aalborg en volgt de E45 naar Frederikshavn. Je volgt de borden “Norge”, “Sverge” en “Faerge”. Wanneer je het havengebied inrijdt, sla je na de kruising met de stoplichten rechtsaf.

De parkeerplaats vind je aan de linkerhand. Dit is een betaalde parkeerplaats en je betaald 5 Dkr per uur. Dit is ongeveer 70 eurocent. Het nadeel is wel dat je er enkel met Deens muntgeld kan betalen.

Het adres van de haven in Frederikshavn is:
Faergehavnsvej 10
9900 Frederikshavn

De haven van Oslo Noorwegen

Ook de haven van Oslo is goed te bereiken met de auto. Rijdend op de E6 of E18 volg je de borden naar Stena/DFDS in de tunnel.

Bij Vippetangen is zowel lang als kort parkeren van Qpark beschikbaar. Voor lang betalen kan je buiten de terminal betalen met contant geld of een creditcard. De automaat voor kort parkeren bevindt zich bij een grijs gebouw op het kort-parkeren terrein. Je kan ook hier met contant geld of creditcard betalen.

Het adres van de haven in Oslo is:
Stena Line Terminalen Oslo
Akershusstranda 31, skur 42
N-0150 Oslo

Hoeveel kost een ferry van Denemarken naar Noorwegen

Een personenauto inclusief bestuurder kan mee vanaf 40 euro. Voor een camper geldt een minimum tarief van 95 euro. Voor motoren geldt een minimum tarief van 18 euro.

Deze prijzen zijn van toepassing als je boekt via de website van Stena Line zelf, vóór vertrek. Voor boekingen ter plekke worden extra boekingskosten vaqn €15,- in rekening gebracht.

Daarnaast is er een toeslag voor extra passagiers en de huur van een hut. Bekijk de website van Stena Line voor de actuele prijzen.

Hond mee op de ferry naar Noorwegen

Op de overtocht van Stena Line mag je hond onder bepaalde voorwaarden mee. Denk aan de juist inentingen, ontworming, melding bij de douane, etc.

We schreven eerder een artikel over het reizen naar Noorwegen met een huisdier. Daarnaast is het aan te raden om altijd de laatste informatie te checken op de website van de Noorse overheid en de website van Stena Line.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.