Pechhulp tijdens je vakantie in Noorwegen

Zoals je wellicht al weet is Noorwegen een prachtig land. Je vindt er fjorden, uitgestrekte naaldbossen en zelfs prachtige wintersport gebieden. Noorwegen is ook een groot land. De afstand van het zuiden tot het noorden van Noorwegen is ongeveer net zo groot als de afstand van Nederland tot Italië. Een vakantie in Noorwegen staat voor veel mensen dus ook gelijk aan het maken van veel kilometers.

De meest voorkomende vervoersvormen zijn de auto, gevolgd door de camper en de motor. Met welk vervoer je ook door Noorwegen reist, een goede pechhulp is wel zo’n prettig idee. Het kan immers een heel eind rijden zijn naar de dichtstbijzijnde garage. Daarom adviseren wij onze lezers om altijd pechhulp af te sluiten vóór vertrek.

Wat zijn de meest voorkomende pechgevallen in Noorwegen

Waar moet je nu precies aan denken bij pechgevallen tijdens je vakantie? We hebben de drie meest voorkomende pechgevallen voor je op een rij gezet.

  • Startproblemen of een lege accu
    Het kan in Noorwegen, zeker in de winter, er koud worden. Op zo’n moment laat een luie accu of een haperende startmotor het afweten. Het kan zomaar zijn dat het starten bij 5 graden prima gaat, maar een temperatuur van -15 graden is toch net even anders. Laat de accu waar mogelijk voor vertrek nog even doormeten.
  • Een lekke band
    Een lekke band is een van de meest klassieke pechgevallen. Gelukkig komt het door de kwaliteit van de banden steeds minder vaak voor, maar toch is het één van de meest voorkomende pechgevallen. Wanneer je handig bent kan je natuurlijk zelf je band wisselen, maar het is toch prettig om te weten dat er iemand voor je klaar staat wanneer dit niet lukt.
  • Een brandend foutmeldingslampje
    We hebben het allemaal geleerd. Bij een oranje foutmelding rijden ze rustig aan naar de dichtstbijzijnde garage om na te laten kijken wat er mis is. Brandt er een rood waarschuwingslampje? Stoppen! In zo’n geval is het natuurlijk prettig als er iemand aan de weg je auto kan nakijken, zodat je zo snel mogelijk weer op pad kan.

Wat kost pechhulp in Noorwegen?

Zoals we al aangaven adviseren we om altijd op voorhand te zorgen dat je geholpen wordt bij pech onderweg. Dat kan bijvoorbeeld door ANWB Wegenwacht Europa af te sluiten. Wanneer je pech hebt bel je eenvoudig met de ANWB. Zij zullen vervolgens de Noorse collega NAF naar je toe sturen.

Wel is het verstandig om eerst te kijken wat de verzekering precies vergoed. Er zijn namelijk verzekeringen die ook pechhulp in het buitenland meeverzekeren. Ga je je autoverzekering vergelijken, kies dan voor een onafhankelijke website die meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt? Kijk vervolgens goed naar pechhulp in het buitenland. Wordt dit niet vergoed? Kies dan voor ANWB Wegenwacht Europa Service. Prettige reis!Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.