Vijf dingen die je niet moet vergeten voor een overnachting in Noorwegen

Noorwegen is één van de landen die deel uitmaakt van Scandinavië. Dit is het meest noordelijk gelegen gebied van Europa. Noorwegen wordt vaak geassocieerd met korte dagen en kou. Lang niet iedereen kiest dit land dan ook uit als vakantiebestemming. Zoek je liever de zon op? Dan is dit natuurlijk begrijpelijk. Voor zon en hoge temperaturen is Noorwegen namelijk niet de meest ideale vakantiebestemming. Houd je echter van avontuurlijke vakanties in een land met een prachtige natuur? Dan is Noorwegen absoluut een aanrader. Wil je binnenkort overnachten in Noorwegen? Dan moet je aan het nodige denken. Wil je niets vergeten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij noemen in deze tekst namelijk vijf dingen die je niet moet vergeten voor een overnachting in Noorwegen!

1. Reisdocument

Voor je naar Noorwegen vertrekt, moet je allereerst jouw reisdocument meenemen. Dit ligt misschien voor de hand, maar toch zijn er nog veel mensen die hun identiteitskaart of paspoort vergeten. Ga je met het vliegtuig naar Noorwegen? Dan mag je niet aan boord indien je geen reisdocument bij je hebt. Reis je met de auto af naar dit Scandinavische land? Dan denk je mogelijk dat je zonder reisdocument ook wel in Noorwegen komt. Dit is echter niet het geval, aangezien Noorwegen niet in het Schengengebied ligt. Je zal dus bij de grens gecontroleerd worden. Zorg er dus voor dat je altijd je paspoort of identiteitskaart bij je hebt!

2. De juiste kleding

Noorwegen kent verschillende klimaten. In Noorwegen schommelt de temperatuur behoorlijk door het jaar heen. Afhankelijk van de locatie, kan het hard vriezen, maar ook tot wel 25 graden warm worden. Dit verschil in temperatuur is betrekkelijk groot. Daarom is het belangrijk dat je de temperatuur goed in de gaten houdt voor je je koffer pakt voor een overnachting in Noorwegen. Je krijgt het namelijk behoorlijk koud wanneer je in april gaat overnachten in Noorwegen en je enkel T-shirts meeneemt. Kijk daarom ook altijd goed naar de weersvoorspellingen in het gebied waar je naartoe reist. Hierdoor kun je betrekkelijk snel zien wat je qua temperatuur kunt verwachten. Het wordt zo natuurlijk een heel stuk makkelijker de juiste kleding in te pakken.

3. Stevig schoeisel

Ben je nog nooit eerder in Noorwegen geweest? Dan neem je vast en zeker een paar sneakers mee voor tijdens jouw verblijf. Op zich logisch, want waarschijnlijk zitten deze schoenen jou lekker. Je moet echter ook niet vergeten een paar stevige wandelschoenen in te pakken. Waarom niet? Omdat het in Noorwegen allesbehalve vlak is. Bovendien zijn lang niet alle wegen hier verhard. De kans is groot dat je telkens berg op en berg af moet op ongelijke paden. Het loopt een stuk makkelijker als je stevige schoenen aan hebt. Sneakers meenemen kan zeker, maar het is ook een must om een paar wandelschoenen mee te nemen!

4. Een overnachtingsplek boeken

Er zijn jaar in jaar uit veel toeristen die naar Noorwegen trekken. En ja, dit is het hele jaar door het geval. De natuur is er immers adembenemend mooi en er is van alles te zien en te doen. Bovendien leent het land zich uitstekend voor activiteiten als skiën. Vertrek je last minute naar Noorwegen? Verwacht dan ook niet dat je ter plekke wel even een overnachtingsplek vindt. De meeste accommodaties zitten namelijk vaak vol. Zorg er daarom voor vertrek al voor dat je een vakantiehuisje in Noorwegen hebt geregeld. Op deze manier ben je verzekerd van een dak boven je hoofd tijdens jouw verblijf in het Scandinavische land. Is een vakantiehuisje jou toch wat te duur? Geen probleem, want er zijn ook behoorlijk wat campings in Noorwegen. Hou er wel rekening mee dat het in de winter en zelfs herfst te koud kan zijn voor een tent. In zo’n geval kan je een hytter huren op de camping. Dit is een klein huisje wat voldoet om te overnachten, maar verder niet van veel luxe voorzien is.

5. Met de auto naar Noorwegen? Vergeet dit niet!

Eén van de mogelijkheden om Noorwegen te bereiken, is met de auto. Het is een flinke tocht, maar er zijn genoeg mensen die de tocht met de auto afleggen. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je weten dat je in Noorwegen verplicht bent een aantal voorwerpen in jouw auto te hebben. Zo is het in het Scandinavische land bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek bij je te hebben. Indien de auto niet goed zichtbaar is van grote afstand, moet je deze driehoek op minimaal 150 meter van de auto plaatsen. Naast een gevarendriehoek is een veiligheidshesje ook verplicht om bij je te hebben indien je met de auto naar Noorwegen afreist. Deze moet ook nog eens bewaard worden op een voor de bestuurder makkelijk te bereiken plek, dus zeker niet in de kofferbak. Bij pech of een ongeval is een bestuurder verplicht dit hesje te dragen wanneer hij langs de weg loopt.Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.