Met de auto naar Noorwegen | veerdiensten/overtochten en tips

  

 

 

 

Onderwerpen:

 

 

 

______________________________

Startpagina:

- Home

 

___________________________________

Over Noorwegen:

- Noorwegen landinformatie

- kaart Noorwegen

- Scandinavië

- Spitsbergen Svalbard

- Nieuws Noorwegen

 

___________________________________

Vakantieinformatie Noorwegen:

- Reizen naar/in Noorwegen

----> met de auto

----> vliegen

----> met de trein

- Reisinformatie & reistips

- Steden & bezienswaardigheden

- Natuur

 

___________________________________

Vakantieactiviteiten Noorwegen:

- Vissen Noorwegen

- Wandelen Noorwegen

- Wintersport Noorwegen

- En verder...

 

___________________________________

Verblijf in Noorwegen

- Vakantiehuizen | campings

----> vakantiehuizen Noorwegen

----> campings Noorwegen

 

___________________________________

Verhalen | reisverslagen:

- Reisverhalen Noorwegen

 

______________________________

Foto | video Noorwegen:

- Fotoalbum Noorwegen

- Video's Noorwegen

- Webcams Noorwegen

 

___________________________________

Emigreren naar Noorwegen:

- Wonen / werken Noorwegen

 

______________________________

Noorwegen leuk/grappig/handig

- Van alles & nog wat

___________________________________

Noorwegen ervaringen delen:

- Noorwegen forum

 

___________________________________

Tips & suggesties voor deze site:

- Contact / suggesties

- Gastenboek Noorwegen

 

___________________________________

Noorwegen op het internet:

- Andere noorwegensites

 

___________________________________

Noorwegen economisch :

- Bedrijven Noorwegen

- Olie|gas|elektriciteit

 

 

 

 

Let op: tijden/tarieven kunnen altijd wijzigen. Controleer voor u definitieve beslissingen neemt altijd alle info bij de betreffende rederij.

 

Reizen algemeen 

 

! Momenteel wachten we nog op informatie van de verschillende rederijen. Het kan dus zijn dat bepaalde tijden/tarieven nog niet geheel actueel zijn. Controleer voor u definitieve plannen/boekingen maakt altijd de website van de betreffende rederij!

Met de auto naar Noorwegen... , vele routes zijn mogelijk! Welke route en/of welke veerdienst u kiest is natuurlijk afhankelijk van uw wensen en budget. Met de auto rijd u via Duitsland naar Noord Denemarken en maakt daar gebruik van een van de veerdiensten van Fjordline of Colorline naar zuid Noorwegen. Een andere optie is de brugverbinding tussen midden Denemarken en Kopenhagen (zuid zweden).

Een luxe optie is de veerdienst van Color Line vanuit Kiel (noord duitsland) rechstreeks naar Oslo (zuid noorwegen). Kortom: verschillende keuzes, voor ieder budget een passende reis.

 

Op deze pagina een aantal tips en wat info om te helpen bij de voorbereiding voor diegenen die met de eigen auto op vakantie naar Noorwegen gaan. Zie voor de mogelijkheden het menu hier onder. Of scroll door op deze pagina voor alle kaarten met overtochten.

 

Inleiding < (tip, alle onderwerpen komen vanzelf aan de orde) of spring direct naar een overzicht met alle onderwerpen

 

TIP: deze pagina werd zo lang dat we de info hebben verspreid over 2 pagina's. Vergeet dus vooral deel 2 niet want daar staan nog veel meer nuttige tips!

 

Reizen algemeen 

 

Bent u er nog niet uit waar u in Noorwegen heen wilt? Bezoek dan eens deze pagina: Populaire steden / bezienswaardigheden regio's

 

Hoe naar Noorwegen? / alle mogelijke overtochten:

Colorline overtochten - Stenaline overtochten - Fjordline overtochten - DFDS overtochten - Masterferries overtochten - Rondreizen (tips) -

Welke veerdienst kiezen ? - Naar Noorwegen via de Oresundbrug - Naar Noord Noorwegen via Finland - Binnenlandse veerdiensten Noorwegen - Tolwegen & toltunnels -

Afstanden / reistijden / overig - tijden & prijzen - populaire autoroutes/rondreizen Noorwegen - kosten (auto)vakantie Noorwegen -

conclusie Wellicht ook handig: Reistips/regels douane < | Van alles en nog wat < Vakantiehuizen zoeken (en boeken)

 

populaire routes Noorwegen < TIP!

 

Laatst geplaatst op deze pagina: Video Fjordcat - Video Colorline Superspeed of bezoek het videokanaal (dan zie je alles) >

 

 

Snel de meest handige overtocht vinden / routekaart :

U kan op twee manieren snel naar de gezochte informatie. Klik hieronder op een van de lijnen op de aanklikbare kaart om direct informatie te vinden over de juiste veerdienst.

Een andere manier is de rest van deze pagina even door lezen zodat u echt alles weet!

 

veerdiensten noorwegen kaart routes auto

 

Op de kaart hierboven ziet u dmv gekleurde lijnen de belangrijkste mogelijkheden mbt een overtocht naar Noorwegen. U kun op de lijnen klikken. U gaat dan direct naar bijbehorende rederij.

 

Reizen algemeen 

 

U kunt natuurlijk ook een keuze maken in het overzicht met links naar de rederijen (scroll dan wat verder naar beneden). Wanneer u deze hele pagina leest krijgt u een indruk van alle overtochten! Maar ook (verder op de pagina) handige tips voor uw autovakantie naar Noorwegen.

 

Op deze pagina de volgende onderwerpen mbt het reizen per auto naar Noorwegen;

 

Inleiding (tip, de andere onderwerpen komen vanzelf aan de orde)

 

Colorline overtochten - Stenaline overtochten - Fjordline overtochten - DFDS overtochten - Masterferries overtochten - Welke veerdienst kiezen ? -

 

Naar Noorwegen via de Oresundbrug - Binnenlandse veerdiensten Noorwegen - Tolwegen & toltunnels - Afstanden / reistijden / overig -

 

populaire autoroutes Noorwegen - tijden & prijzen  - Overtocht Noorwegen boeken - rondreizen Noorwegen

 

 

Een eerste indruk: Naar Noorwegen reizen met de eigen auto

Met de auto of camper naar Noorwegen reizen is prima te doen en is de moeite waard! De meeste mensen trekken zo'n twee dagen uit voor de reis naar zuid en midden noorwegen.

Een hotel boeken is niet nodig wanneer u met een van de veerdiensten in de nacht overvaart. U slaapt dan aan boord van de ferry. Overigens maakt het wel veel uit of u een ferry vanuit Denemarken neemt of vanuit Kiel vaart.

Op de veerdiensten vanuit Denemarken zijn enkel slaapstoelen te reserveren maar geen hutten/bedden. Dat is wel het geval op de schepen van Colorline welke vanuit Kiel (Duitsland) varen.

Het voordeel van een reis naar Noorwegen met de eigen auto is natuurlijk het feit dat je enorm vrij/mobiel bent. Noorwegen is absoluut een "rondreis land" bij uitstek. Je kunt in Noorwegen prachtige dingen zien maar feit is wel dat ze relatief ver uit elkaar liggen.

We hebben trouwens een aantal populaire rondreizen / routes in Noorwegen op een rij gezet (gebruik de link).

 

tolwegen noorwegen

bron foto: visitnorway

 

Foto: in Noorwegen komt u vrij veel tolwegen, tolbruggen en/of toltunnels tegen. De tarieven kunnen vrij hoog liggen. In sommige gevallen kunt u door een goede routeplanning dure wegen mijden.

 

Verder op deze pagina (overzicht onderwerpen hieronder) vindt u een koppeling naar een aantal toeristische autoroutes in Noorwegen. Juist die autoroutes maken een autovakantie naar Noorwegen zo aantrekkelijk!  

 

Verschillende manieren | Keuze uit boot en brug

Er zijn dus verschillende manieren om met de auto naar Noorwegen te reizen.

In de meeste gevallen zal de reis deels per ferry / veerdienst afgelegt worden. Wanneer u naar Noorwegen reist zal u een overtocht maken met een schip van eenb van de volgende rederijen: Color Line, Stena Line of Fjord Line.

Verder op deze pagina een overzicht van de routes/overtochten per rederij.

Of gebruik de kaart aan het begin van deze pagina. U ziet daar de routes dmv lijnen. Wanneer u op de lijnen klikt gaat u direct naar de bijbehorende info.

Een andere optie is reizen naar Noorwegen zonder gebruik van veerdiensten te maken. Dat kan dankzij de Oresundbrug. Meer informatie hierover is ook op deze pagina te lezen. Deze brug wordt ook wel Sontbrug of Øresundsbron genoemd.

Deze brug is de enige vaste verbinding tussen Denemarken en Zweden en maakt het dus mogelijk de overtocht naar Noorwegen zonder veerdienst te doen.

Allereerst zijn op deze pagina achtereenvolgens routekaartjes afgebeeld van de verschillende veerdiensten.

Dan treft u informatie mbt de veerdiensten in Noorwegen (binnenlandse veerdiensten). Vervolgens Treft u de adressen van de verschillende veerdiensten (rederijen) aan. Achtereenvolgens vindt u op deze pagina een overzicht van handige reistips.

 

veerdienst kiel oslo

Foto : afvaart colorline.

 


Tip: Onderaan deze pagina treft u handige reistips aan. Lees deze tips voor uw autoreis / autovakantie naar Noorwegen. U vindt ze onder de kaartjes met de routes naar Noorwegen.

 


 

Achtereenvolgens de veerdiensten naar Noorwegen en hun routes;

 

colorline -  stenaline - fjordline - dfds - masterferries - thyferries

 

 

COLORLINE FERRY'S | een overzicht van de overtochten van veerdienst ColorLine

colorline

(met 3 verbindingen een belangrijke veerdienst naar Noorwegen)

 

kaart overtochten routes colorline 201

Kaart: routes ColorLine / overtochten naar noorwegen

 

Hierboven de bestemmingen / routes van rederij Color Line.

 

Color Line is een van de grootste ferry-maatschappijen van Noorwegen. Dagelijks gaan er 6 schepen weg naar 4 verschillende bestemmingen in Noorwegen.

Met name de lijn Kiel - Oslo wordt door veel mensen vanuit Nederland, Belgie en Duitsland gebruikt. De reis vanuit Kiel duurt ongeveer 20 uur. U slaapt dus aan boord.

Colorline is de enige rederij die het mogelijk maakt direct vanuit Duitsland naar Oslo te varen. Zoals eerder aangegeven vanuit Kiel. Dat is prettig voor Nederlanders/Belgen omdat u maar circa 6 uur hoeft te rijden en vervolgens uw vakantie start met een heuse minicruise!

Dit is wel een van de duurste overtochten maar kunt u echt wel zien als unieke start van uw vakantie. Onze eigen ervaring: het geld waard en je komt lekker uitgerust om 10.00 in de morgen aan in Oslo! U kunt rekenen op zeer luxe en ruime schepen wat de overtocht zeer comfortabel maakt.

 

colorline msmagic veerdienst

Foto: de MS Magic veerdienst van Colorline (bron: colorline.com).

 

De schepen van Color Line zijn over het algemeen van alle gemakken voorzien. De overtocht naar Noorwegen wordt daardoor een onspannende vakantie-ervaring! De route Kiel Oslo bespaart een hoop autokilometers en is erg leuk om mee te maken. Voordeel is dat je de 's ochtends om ongeveer 9 uur in Oslo bent.

Deze overtocht is met recht een minicruise te noemen! Voorheen ging u heen met de luxe Ms Fantasy. Nu gaat u terug met een nieuw, identiek, schip; de Ms Magic.

De Ms Magic is zelfs nog aantrekkelijker omdat een groot deel van de "gewone" hutten nu ook een raam hebben. Deze overtocht is met recht een "mini cruise" te noemen! Aan boord zijn winkels, restaurants, een casino en een zwembad te vinden. Deze grote schepen zijn zeer stabiel waardoor de kans op zeeziekte tot een minimum wordt beperkt.Vanaf Hirtshals vaart Color Line met een relatief nieuw schip (superspeed ferry's). Dit is een snelle boot. De overtocht van bijvoorbeeld Hirtshals naar Larvik duurt dan maar zo'n 4 uur. Ook naar Kristiansand vaart zo'n snelle veerboot. Deze schepen zijn wel aanzienlijk minder luxe dan de schepen welke de verbinding Kiel - Oslo en retour verzorgen.

Uiteraard is daar de prijs ook naar. Op deze snelle veerboten kunt u dan ook geen hut boeken. Wel is het mogelijk om comfortabele stoelen te reserveren.

Nadeel is wel dat de afvaartijden van de overtocht Hirtshals - Larvik vaak niet goed uitkomen voor de reiziger vanuit Nederland. Of in de middag (ongeveer 16.00 uur) of in de avond. Dat betekent dus dat u vaak op een ongemakkelijk tijdstip in Noorwegen aankomt.

Controleer deze afvaartijden echter regelmatig op de site van Color Line. De afvaartijden van deze (maar ook andere) overtochten willen nog wel eens veranderen.

Wanneer je naar Bergen gaat is het m.b.t. de afstand zelfs interessant om de overtocht vanuit Kiel te overwegen. Ter voorbeeld; met de auto van Larvik naar Bergen is maar zo'n 60 kilometer korter dan van Oslo naar Bergen. Nadeel is, zoals eerder aangegeven, dat de veerdienst Kiel - Oslo wel wat duurder is.

 

Video: beelden van de Superspeed van Colorline

 

 

Ook nog een tip voor diegenen die de overtocht van Kiel naar Oslo doen;

Om ongeveer half tien in de ochtend wordt omgeroepen dat iedereen naar de auto moet gaan. Wanneer u dat bericht hoort is het eigenlijk te laat. De liften zijn dan dusdanig druk dat u soms lang moet wachten voordat u een lift heeft. Gevolg is dat u dan te laat bij uw auto bent wat als gevolg heeft dat of anderen op u moeten wachten of dat iedereen om uw auto is heengereden.

In dat geval sluit er een klep zodat een andere verdieping er af kan. Dat is voor u dus extra lang wachten.

Dus de tip; zorg dat u om ongeveer 9.00 klaar staat nabij de lift of, indien al mogelijk, bij de deur van het juiste autodek. Voor diegenene die geen haast hebben: wacht dan even na het omroepen want dan gaat u een stuk rustiger naar beneden.

 

Colorline vaart met 6 schepen.

Over de schepen van Colorline en de bijbehorende tijden/tarieven zijn aparte pagina's te vinden;

Informatie over de ferry´s van ColorLine (over de schepen zelf)

Informatie over de afvaarten/aankomsten van colorline (waar/wanneer/hoe duur)

 


 

 

 

STENALINE FERRY'S

(Vooral overtochten naar Zweden)

stenaline

Met een verbinding naar Noorwegen en verbindingen naar Zweden ook een belangrijke speler! De enige directe verbinding naar Noorwegen is de overtocht van Frederikshaven in Denemarken naar Oslo.

 

 

 

routes veerdiensten stena line

Routes Stena Line

 

Hierboven de overtochten / bestemmingen van Stena Line.


Wanneer je vanuit kiel naar Noorwegen gaat is Color Line mbt reistijd dus een betere optie. Stena line vaart die lijn niet rechtstreeks. Stena Line is interessanter wanneer je naar zuid Zweden reist. Eigenlijk  de enige interessante overtocht is Frederikshaven - Oslo.

Stena Line is natuurlijk wel heel interessant wanneer je Zweden en Noorwegen in een vakantie wil combineren. Informeer ook zeker bij Stena Line voor eventuele kortingen / acties voor meerdere overtochten. Stena Line biedt ook, zoals op het kaartje te zien, een zeer interessante overtocht voor mensen vanuit Polen / Rusland. De lijn Gdynia - Karlskrona is dus het enige (efficiente) alternatief voor mensen uit het Oostblok en West Duitsland.

 

Tijden afvaarten en aankomsten stenaline

 


 

 

FJORDLINE FERRY'S

fjordline

Fjordline is, naast Colorline, de belangrijkste rederij waar het gaat om mogelijke overtochten naar Noorwegen. Doorgaans gaat u met Fjordline wat voordeliger naar Noorwegen door de, meestal, kortere routes. Nadeel is dat u niet altijd op hele handige tijdstippen aankomt in Noorwegen.

(3 directe verbindingen van Denemarken naar Noorwegen. Daarnaast verbindingen binnen Noorwegen)

 

fjordline overtochten kaartovertocht noorwegen fjordline routeboot naar noorwegen kaart maproutes noorwegen overtochten 2014

Routes Fjordline (bron: fjordline)

Hierboven de routes / bestemmingen van Fjord Line.


Voor toeristen die vanuit Nederland naar Bergen gaan is deze veerdienst een interessante optie.

Nadeel is echter dat je wel naar Hirtshals in Noordelijk Denemarken moet rijden. Dit is best wel een stevie afstand in vergelijking met bijvoorbeeld Kiel (Duitsland) van waar uit Colorline een overtocht doet.

 

fjordline fjordcat snelle overtocht

Foto: fjordline veerdienst / de snelle Fjordcat bron: fjordline.com


Nadeel van deze rederij kunnen dus wel de afvaartijden / aankomst-tijden zijn. Informeer daar dus naar want het kan zijn dat deze absoluut niet aansluiten bij je planning (hebben we zelf een keer ervaren en ook meerdere malen vernomen van bezoekers).

In sommige gevallen is Color line Kiel - Oslo zelfs interessanter. Je moet dan nog wel rijden in NO maar dat kan opwegen tegen nachtelijke aankomsten in Noorwegen.

 

Video met beelden van de snelle fjordcat van Fjordline:

 

 

De meeste schepen van Fjordline zijn niet echt te vergelijken met die van Color Line. Onze eigen indruk (we hebben van beide rederijen gebruik gemaakt) is dat Color Line zich wat meer richt op comfort/luxe. Fjordline richt zich meer op de prijsbewuste reiziger.

Voordeel van Fjordline tov Colorline is de mogelijkheid om mee te varen tot aan Bergen toe! Gaat u daar op vakantie dan is dit natuurlijk een hele aantrekkelijke optie. Dit is met Colorline niet mogelijk.

Tijden / prijzen / handige informatie < voor meer info overtochten fjordline

 

 


 

 

DFDS FERRY'S

dfds

DFDS is actief met 1 overtocht naar Noorwegen: Van Copenhagen naar Oslo.

 

 

 


 

 

MASTERFERRIES (prijsvechter / snelle schepen)

 

Masterferries bestaat inmiddels niet meer.

Overgenomen door Fjordline (zie fjordline info hoger op deze pagina).

masterferries

(prijsvechter. vaart vanuit noord Denemarken naar zuid Noorwegen met een snelle boot)

 

 

 

Heeft u zelf een ervaring of tip, stuur het aub door zodat anderen er ook iets aan hebben. Reacties kunt u sturen naar info@vakantienaarnoorwegen.nl

Tijden afvaarten en aankomsten masterferries


Hieronder een wat kleiner kaartje met de mogelijke verbindingen:

ferry's naar noorwegen


Dan is er nog de rederij Scandlines. Hier is verder niet veel over te lezen omdat Scandlines voornamelijk tussen Duitsland / Denemarken en Zweden vaart.

Mocht u dus naar Zweden gaan en per toeval op deze site zijn terechtgekomen; bezoek de website van scandlines. Zij bieden verschillende mogelijkheden om de overtocht naar Zweden te kunnen maken.
 

 

THYFERRIES | nieuwe ferry tussen Denemarken / Noorwegen

 

 

Update 2015: het is voorlopig niet meer mogelijk om als particulier met deze firma de oversteek te maken.

 


 

 

Welke bootverbinding/veerdienst naar Noorwegen kiezen ?

Zoals te zien op de kaarten is de keuze van route bijzonder afhankelijk van de eindbestemming.

Wanneer je een vakantie naar het populaire Bergen of Kristiansand maakt is het ideaal om vanuit Hirtshals te varen.

Gaat de reis naar bijvoorbeeld Trondheim of verder dan is Kiel - Oslo een aanrader.

 

color line veerdienstOok uw reisbudget speelt natuurlijk mee.

De meest voordelige route met de auto is vanuit Nederland naar Noord Denemarken. Dit is een reis van ongeveer 950 kilometer.

Vanuit Denemarken vaar je dan, afhankelijk van de eindbestemming, naar Oslo, Larvik, Kristiansand, Egersund, Stavanger, Haugesund of Bergen.

Deze route is financieel aantrekkelijk omdat je relatief weinig geld aan de ferry hoeft uit te geven. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat je meer brandstofkosten hebt.

Middels een mail van een bezoeker van deze site de volgende toevoeging;

Wij zijn dit jaar vanuit Hirtshals naar Bergen gevaren met een boot van Colorline.
Ook hier moet je een hut boeken en de reis duurt ongeveer 18 uur.
Het is een erg mooie reis en bekort ook de route voor een deel want als je zoals wij boven Bergen op vakantie wilt gaan is dit een fijn begin.
De boot vertrekt 's ochtends en komt ongeveer 8 uur de volgende dag aan in Bergen.Wanneer je bereid bent wat meer uit te geven is er de mogelijkheid een comfortabeler alternatief kiezen.

Je kunt dan, zoals eerder al vermeld, kiezen om met de auto van Nederland naar Duitsland te reizen en van daaruit met een (vrij luxe) ferry naar Noorwegen te varen. Een veelgebruikte route is de veerdienst Kiel (Duitsland) - Oslo (Noorwegen). Deze lijndienst wordt onderhouden door rederij ColorLine.

Deze manier van reizen is comfortabel omdat je veel minder kilometers met de auto hoeft te rijden.

Van Nederland (utrecht) naar Kiel in duitsland is ongeveer 530 kilometer. Bij aankomst ben je in Oslo en dus al een flink stukje Noorwegen in. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de eindbestemming.

Gaat de reis naar Trondheim, Alesund of bijvoorbeeld naar de omgeving van Hitra dan is deze manier van reizen een echte aanrader. Je moet immers vanuit Oslo nog vrij lang met de auto rijden. Het is verplicht om op dit schip een hut te huren.

Overigens zijn alle hutten voorzien van een eigen douche en toilet. Er zijn GEEN slaapstoelen aan boord. De schepen die deze route varen zijn van alle gemakken voorzien (winkels, fitness, restaurants, casino enz).


Het schip vertrekt om ongeveer 14.00 vanuit Duitsland en komt dan om ongeveer 9.00 aan in Oslo.

Je kunt natuurlijk ook overwegen een meer toeristische route te rijden. Dit kost meer tijd maar is uiteraard bijzonder de moeite waard. De uitzichten zijn subliem.

Vier routes hebben de titel National Tourist Route gekregen. In de toekomst zullen er nog een aantal alternatieve routes dit predikaat krijgen. De routes gaan langs de zeer wisselende omgevingen en bieden de toeristen met wat meer tijd een schitterend alternatief.

Wanneer u ferry kosten wil besparen en meer kilometers met de auto wil afleggen zijn de ferry's vanuit noord Denemarken een alternatief. Bereken uw voordeel echter realistisch. De brandstofkosten zijn tegenwoordig immers een serieuze kostenfactor. Op de verschillende kaartjes hierboven zijn de routes vanuit Noord Denemarken te zien.

Hou echter goed de afvaart / aankomst tijden in de gaten. Dat kan soms bijzonder tegenvallen. Wanneer u bijvoorbeeld een dag gereden hebt naar Noord Denemarken en u hebt een veerdienst die laat in de middag / vroeg in de avond vertrekt bestaat de kans, afhankelijk van de eindbestemming, dat u midden in de nacht of heel vroeg aankomt in Noorwegen. Het is wellicht niet bepaald comfortabel om dan vervolgens nog verder te moeten reizen met relatief weinig slaap.

In zo'n geval beslist u misschien een hotel / pension te boeken. In dat geval zullen de kosten niet heel ver van het tarief van bijvoorbeeld de Kiel - Oslo lijn van Colorline liggen. Die lijndienst vertrekt in principe, zoals al vermeld, om ongeveer 10.00 in de ochtend.

U kunt dan 19 uur uitrusten aan boord om vervolgens de volgende ochtend weer verder te reizen vanuit Oslo.

 

colorline veerdienst auto overtocht

Wilt u zonder auto naar Noorwegen op vakantie en enkel gebruik maken van veerdiensten? Ook dat kan. Sinds vele jaren wordt dit verzorgt door Hurtigrutten. Dit is een Noorse rederij die met enkele schepen langs de gehele Noorse kust vaart.

De hurtigrutten vaart met verschillende cruiseschepen langs en in Noorwegen. Tijdens deze cruise worden er op de heenreis andere plaatsen aangedaan dan op de terugreis. Dat maakt de reis zeer afwisselend. Voor meer info mbt hurtigruten;

 


Hurtigruten informatie

hurtigruten

Foto: hurtigruten.comIn Noorwegen zelf krijgt u in de meeste gevallen ook te maken met veerdiensten / veerponten. Reken daar ook financieel gezien op. Deze Noorse veerdiensten kosten de gemiddelde toerist relatief veel geld.

In veel gevallen is er wel de mogelijkheid om een andere route te nemen (omrijden). Dat kan echter een dusdanige omweg worden dat het niet rendabel is. M.b.t. de tijd is het natuurlijk sowieso niet rendabel.

Daarnaast krijgt u waarschijnlijk te maken met tolwegen. Een aantal bekende tolwegen in Noorwegen staan hieronder vermeld. De tarieven staan er ook bij in Kronen. Hou er echter rekening mee dat deze tarieven kunnen wisselen. Daarnaast kan het zijn dat dit overzicht niet compleet is. De tareiven gelden tot een maximaal gewicht van 3500 kg. Zwaardere voertuigen moeten meer betalen.

 

 

 

Voordelig uw overtocht boeken

Wanneer u besluit met de auto naar Noorwegen te reizen moet u dus een verbinding kiezen. Met behulp van de informatie op deze pagina heeft u wellicht bepaald welke overtocht u wilt maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop u, uw overtocht naar Noorwegen kunt boeken. Enkele tips voordat u boekt;

Doe er uw voordeel mee! --> Overtocht Noorwegen boeken

 

 

Om verder te lezen over uw autovakantie naar Noorwegen (deel 2):

Deel 2 "met de auto naar Noorwegen" <

 

Op zoek naar info mbt steden & bezienswaardigheden?

steden/bezienswaardigheden <

 

Op zoek naar een ander onderwerp? Gebruik het uiklapmenu hieronder:

 

 

 

twitter noorwegen logo facebook noorwegen logo google plus noorwegen

 

Nog niet gevonden wat u zoekt ? Gebruik dan de zoekfunctie;

 

 

 

 

 

Om verder te lezen over uw autovakantie naar Noorwegen (deel 2):

Deel 2 "met de auto naar Noorwegen" <

 

 

 

Naar boven

Terug naar de vorige pagina

Naar de startpagina van vakantienaarnoorwegen

 

 

 

U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze website (disclaimer).

 

Sommige info kan minder actueel zijn.

Informeer voor 100% juiste info altijd de instanties waar het om gaat (rederijen, vliegmaatschappijen, Noors verkeersbureau enz).

 

copyright www.vakantienaarnoorwegen.nl 2007 / 2017


webmaster: info@vakantienaarnoorwegen.nl 

! momenteel kan het zijn dat er nog bepaalde info/tijden/prijzen niet exact klopt/kloppen omdat we nog niet alle info binnen kregen mbt 2017. Controleer bij definitieve boekingen/beslissingen altijd even de officiële instanties !

 

Om verder te lezen over uw autovakantie naar Noorwegen (deel 2):

Deel 2 "met de auto naar Noorwegen" <

 

Met de auto naar Noorwegen | autovakantie Noorwegen | tips/informatie | veerdiensten  | routes | tips rondreizen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stenaline overtochten naar noorwegen met de auto fjordline overtochten noorwegen kaart auto colorline overtochten noorwegen auto kaart