----> terug / index

 

www.vakantienaarnoorwegen.nl | Voor & door liefhebbers!

 

 

Noorwegen heeft veel watervallen. Populair zijn de Vøringsfossen. Jaarlijks trekken vele reizigers hier naar toe. Op deze pagina enkele wetenswaardigheden over deze waterval en een foto van de waterval.

 

De watervallen kunt u bewonderen tussen de Noorse steden Oslo en Bergen. Deze route is een drukbereden toeristenroute. Deze route leid u ook naar de Hardangervidda, een enorme hoogvlakte.

De Voringfossen waterval is zowel bij de bron als bij het valpunt te bereiken. Om bij het valpunt (dal) te komen moet er een stevige wandeling gemaakt worden. Het is echter ook mogelijk om u er heen te laten vervoeren.

 

 

 

Wanneer u overigens met kinderen bent is het van belang uw kinderen hier extra goed in de gaten te houden. Eigenlijk al vanaf het moment dat u de auto uit gaat. Er staan geen hekken bij de afgrond. Deze afgrond is gevaarlijk dichtbij de parkeerplaats en verwacht je niet direct. Recent is er nog een ongeval geweest, vandaar deze speciale waarschuwing.

De rivier waar de Voringfossen mee in verbinding staat heeft ook nog bijzonder nut; de Noren wekken er elektriciteit mee op. Overigens kom je in Noorwegen veel waterkrachtcentrales tegen. Naast gas en olie is elektriciteit een belangrijke inkomstenbron voor de Noorse overheid.

Het is ook mogelijk om vlak bij deze waterval een hotel te boeken. Vanaf het hotel heeft u een prachtig zicht op de waterval. Het hotel heet: Fossli Hotel, Voringfossen/Hardanger.voringfossen noorwegen grote afbeelding

 

 

Enkele details m.b.t. de Voringfossen;

 

Waterverplaatsing; 12,4 kubieke meter water per seconde

Hoogte; ruim 180 meter

Populariteit; het is de populairste waterval van Noorwegen

Parkeergelegenheid; goed

 

voringfossen noorwegen weg 7 eidfjord

bron foto: wikipedia

 

Jaarlijks bezoeken ongeveer 650.000 toeristen deze bijzondere waterval.

 

Video Voringfossen:

 

 

U kunt de waterval vinden langs de hoofdweg tussen Oslo en Bergen, hoofdweg 7, vlakbij de plaats Eidfjord (gemeente hordaland).

 

 

 

 

 

 

 

TIP;

Nieuwe items, bijzondere wetenswaardigheden enz enz zijn altijd en overal te zien via de volgende kanalen:

twitter noorwegen logo facebook noorwegen logo

 ----> terug / index