Bezienswaardigheden Noorwegen

Op deze pagina de belangrijkste bezienswaardigheden in Noorwegen. Op onderstaande kaart kunt u terugvinden waar de betreffende streek / het betreffende deel van Noorwegen ligt.
Ook een lijst met de top-10 van best bezochte bezienswaardigheden in Noorwegen. De lijst is vast en zeker volgens sommigen niet compleet. Echter de meest belangrijke / populaire bezienswaardigheden in Noorwegen staan er bij.

De bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen

In het menu van onze site vindt u de bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen. Denk hierbij aan de Preikestolen, de Noordkaap, de Noorse Fjorden en natuurlijk het Noorderlicht. Per pagina geven wij een uitgebreide omschrijving en meer informatie over het bezoeken of zien van deze bezienswaardigheden. Daarnaast vindt u hieronder een lijst met minder bekende bezienswaardigheden, die zeker een bezoek waard zijn!

Hoe zoeken naar minder bekende bezienswaardigheid in Noorwegen?

Naast de meest bekende bezienswaardigheden, heeft Noorwegen nog tal van andere mooie plekken. Wij hebben speciaal voor u een top 15 met populaire bezienswaardigheden in Noorwegen ontwikkeld. Deze mag u eigenlijk niet missen!

Vigeland Park

 

Bezienswaardigheid #15: Holmenkollen skischans
Dit is een van de bekendere skischansen in Noorwegen. De Holmenkollen is een indrukwekkend bouwwerk. De naam van deze skischans is eigenlijk afgeleid van de enorme berg waar hij vlakbij staat. Dit gebergte heet Holmenkollen.

Bezienswaardigheid #14: Sculpturenpark Vigeland
Vigelandsparken is een behoorlijk groot park (circa 80 hectare). U kan hier ruim tweehonderd kunstwerken bewonderen. Deze kunstwerken zijn allen gemaakt uit massieve stukken steen/rots of hout. Het park heeft zijn naam te danken aan de kunstenaar die al deze kunstwerken heeft gemaakt; Gustav Vigeland.

Viking Museum

 

Bezienswaardigheid #13: Viking museum Oslo
Het viking museum in Bygødy laat bijzondere zaken uit de tijd van de vikingen zien. Denk daarbij aan vaartuigen, wapens, sledes en meubilair. Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheid #12: Hadeland Glassverk
Hadeland Glassverk ligt op circa één uur rijden van Oslo, in een idyllische omgeving aan de zuidoever van het meer Randsfjord. Hier kunt u van alles zien en leren over het oude vak van glas blazehttp://www.vakantienaarnoorwegen.nl/bezienswaardigheden/de-hadeland-glassver-glasfabriek/n.

Bezienswaardigheid #11: Noorderlicht
Iedereen die naar het noorden afreist, hoopt het te zien; het noorderlicht. Wanneer u naar het noorden van Noorwegen reist maakt u kans om dit geweldige natuurfenomeen te aanschouwen.

Bezienswaardigheid #10: Runde vogeleiland
Runde ligt in zuid Noorwegen, in de buurt van de Noorse plaats Alesund. Het vogeleiland ligt op korte afstand van de Noorse kust. U vindt er enorm veel vogels doordat de ligging populair is bij onder andere trekvogels. Daarnaast is het een favoriete broedplaats van veel vogelsoorten.

Bezienswaardigheid #9: Voringfossen Noorwegen
Een geweldige waterval die na een wandeling van dichtbij te bezichtigen is. U kunt uw auto parkeren en, wanneer het sneeuwvrij is, de wandeling naar deze prachtige waterval maken.

Bezienswaardigheid #8: Nationaalpark Hardangervidda
Dit ipark is in de buurt van Telemark te vinden. Dit nationaal park is het grootste park op het Noorse vasteland. Het park ligt hoog (boven de boomgrens) en is het zuidelijkste gebied met een arctische flora en fauna.

Telemarkkanaal

 

Bezienswaardigheid #7: Telemarkkanaal Noorwegen
Aan het eind van de 18e eeuw was het, inmiddels zeer bekende, Telemark-kanaal klaar. Het bouwen van dit bijzondere kanaal heeft ongeveer 5 jaar in beslag genomen. Aan de bouw werkten iedere dag ongeveer vijfhonderd mensen mee.

Bezienswaardigheid #6: Noordkaap
De Noordkaap is het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Misschien ook wel een van de meest bekende plekken van Noorwegen. De noordkaap is de toeristische trekpleister van noord Noorwegen.

Bezienswaardigheid #5: Nationaal park Jotunheimen en gletsjers in de buurt
In midden en zuidwest Noorwegen is er gelegenheid om gletsjertochten te maken. Een van de bekende gletsjers is Jotunheimen. Door een dergelijke toch te maken, ziet u prachtige natuurverschijnselen zoals die alleen in Scandinavië te zien zijn.

Bezienswaardigheid #4: Fjordenroute / Kystriksveien
De Noordkaaproute is een route die iedere Noorwegen liefhebber een keer heeft gemaakt (of wil gaan maken). U heeft tijdens deze reis in de meeste gevallen niet de tijd overal heel lang bij stil te staan. Daartegenover staat dat u vrijwel alle ‘gezichten’ van Noorwegen te zien krijgt.

Bezienswaardigheid #3: Atlanterhavsveien / de ‘oceaanweg’
Tussen Bergen en Kristiansund ligt een prachtig stuk weg met heel veel bruggen dward door zee tussen de eilanden Averoy en Eide naar Kristansund en Molde. Deze weg staat ook wel bekend als Atlantershavsveien.

Preikestolen

 

Bezienswaardigheid #2: Kjerag bolten / Lysefjord
Net als de beroemde en populaire Preikestolen, zijn de berg Kjerag (en de ingeklemde rots Kjeragbolten) te vinden aan de Lysefjord. Kortom, dit mag ubsoluut niet missen!

Bezienswaardigheid #1: Preikestolen
Preikestolen is een beroemde klif in Noorwegen en is een van de populairste bezienswaardigheden. Deze rotsformatie steekt ruim 600 meter boven de Lysefjord uit. Het uitzicht is uniek, zeker in de vroege morgen of vlak voor zonsondergang.

Deze steden zijn een bezoek waard

Oslo
Oslo is de grootste stad én hoofdstad van Noorwegen. U vindt er allerlei museums en andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Karl Johans gate, de slottet, de universiteit, Holmekollen skischans en bygdoy. Meer informatie over de bezienswaardigheden in Oslo vindt u hier.

Oslo

 

Bergen
Bergen is een erg populaire bestemming in Noorwegen. Bezoek er de vismarkt, maak een rit met de Floibanen of geniet van de veelzijdigheid aan muziek die de stad te bieden heeft. Meer informatie over de bezienswaardigheden in Bergen vindt u hier.

Bodo
Deze stad aan de westkust is absoluut een bezoek waard. De naam hoor je wat minder vaak, maar het is een prachtige stad. Wanneer u er bent kunt u een bezoek brengen aan de Bodin Kirke, het Nordlandmuseum of een veerboot pakken naar één van de vele eilanden aan de kust. Meer informatie over Bodo vindt u hier.

De Lofoten
De Lofoten is een aantal eilanden aan de westkust van noord Noorwegen. U vindt er prachtige ongerepte natuur. Het is niet echt een geschikte locatie voor een langere periode, maar tijdens een rondreis door Noorwegen zeker het bezoeken waard! Lees hier meer over een bezoek aan de Lofoten.

Stavanger

De Lofoten

 

Stavanger is een van de bekendere steden van Noorwegen. Vanuit deze stad kunt u een tocht maken naar de Preikestolen. Maar de stad zelf heeft ook zijn charmes! Bekijk op deze pagina meer over een bezoek aan Stavanger.

Tromso
Tromso is dé stad van het hoge noorden. Er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten. U maakt in Tromso onder andere kans om het Noorderlicht te zien! Ook kunt u vanuit hier een vistocht maken, golfen, walvissen zoeken, ijsvissen en mooie bergtochten maken. Een uitgebreide lijst met zaken die te doen zijn in Tromso vindt u hier.

Trondheim
Ook Trondheim vinden we terug aan de westkust. Trondheim heeft een eigen vliegveld, waardoor het populair is onder toeristen. Daarnaast kunt u in Trondheim vele kerken bezoeken. Lees meer over Trondheim op deze pagina.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.