Routeplanners zijn handige tools om uw route naar Noorwegen te bepalen. Veelal voldoen voor dit doel de internationale routeplanners. De, volgens ons, beste internationale routeplanners vind u op deze pagina.

Vertrouw niet blindelings op de routeplanners. Zie deze online tools als een nuttig hulpmiddel om u route globaal te bepalen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de navigatiesystemen in auto’s. Check altijd de opgegeven route op de kaart en kijk of er rekening wordt gehouden met nieuwe wegen / wegwerkzaamheden / winterafsluitingen e.d. Een tip; Ga naar de site van Statens Vegvesen voor de meest actuele wegeninformatie.

Wanneer u de route tussen Noorse plaatsen wil bepalen met een routeplanner is het raadzaam een Noorse routeplanner te gebruiken. Deze zijn namelijk vaker up-to-date mbt wegwerkzaamheden en bijvoorbeeld wegen die in de winter dicht zijn maar in de zomer gewoon open zijn. Het is ons overkomen dat sommige internationale planners deze wegen ook in de zomer als gesloten meenemen in de berekening.

Een hele goede Noorse routeplanner is Gule Sider. Deze routeplanner wordt gebruikt door veel Noren. Wanneer u belangrijke routes uitstippelt, is het aan te raden om (naast Google Maps) ook deze routeplanner te raadplegen.

Daarnaast kunt u natuurlijk gebruik maken van het wel bekende Google Maps. Google Maps is redelijk nauwkeurig. Houdt er wel rekening mee dat Google Maps geen rekening houdt met de dienstregeling van verschillende overtochten.

Wilt u meer informatie over de slimste routes naar Noorwegen voor een prettige vakantie? Lees dan verder op onze pagina over met de auto naar Noorwegen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.