w w w . v a k a n t i e n a a r n o o r w e g e n . n l

vakantie noorwegennorway vliegenvliegvakantie noorwegenstad steden vliegen noorwegen

 

 

 

Vliegen naar Noorwegen... De laatste jaren is het steeds populairder geworden. Mede door de lagere prijzen en door het aanbod van bussen en huurauto's bij vliegvelden in Noorwegen.

Vanaf Gardermoen, het vliegveld van de hoofdstad Oslo, is het zelfs mogelijk om met een snelle treinverbinding naar Oslo centrum te reizen.

Prijzen van vliegtickets kunnen enorm varieren. De prijs van een ticket is o.a. afhankelijk van het seizoen, de vliegmaatschappij, de bestemming in Noorwegen en uw wensen t.a.v. comfort/reistijd.

Op deze pagina wat meer informatie over het vliegen naar en in Noorwegen en tips mbt het boeken van vliegtickets.

 

 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om met het vliegtuig naar Noorwegen te reizen vanuit Nederland, België en Duitsland (voor de mensen die in het oosten van Nederland wonen, kan dit een goed alternatief zijn).

Het belangrijkste (internationale) vliegveld in Noorwegen is het vliegveld van Oslo (GARDERMOEN) > informatie oslo gardermoen airport

Vliegen naar Noorwegen is voor steeds meer mensen erg aantrekkelijk. Het ligt er maar net aan wat je precies in Noorwegen wilt gaan doen.

Zoals bij de meeste wel bekend loont het om de verschillende vliegmaatschappijen (vliegtickets) met elkaar te vergelijken. Er is vaak sprake van een relatief groot prijsverschil.

Op deze pagina de volgende onderwerpen mbt vliegen naar/in noorwegen;

 

 

Vliegvelden Noorwegen - Regels - zin en onzin - binnenlandse vluchten - kosten - vliegtickets Noorwegen vergelijken -

vliegmaatschappijen - kaart luchthavens Noorwegen

uitgebreide info over Oslo Airport Gardermoen - vliegen naar Noorwegen/conclusie

! momenteel kan het zijn dat er nog bepaalde info/tijden/prijzen niet exact klopt/kloppen doordat we nog niet alle info 2017 hebben verwerkt. De verschillen zullen echter niet heel groot zijn. Controleer echter bij definitieve boekingen/beslissingen altijd even de officiële instanties ! Zie onderstaande info als indicatief

 VLIEGVELDEN IN NOORWEGEN | NOORSE AIRPORTS

Wil je naar midden of noord Noorwegen dan is het wellicht slim om vanaf het vliegveld in Oslo een binnenlandse vlucht te nemen. Er zijn namelijk verschillende binnenlandse vluchten. Hieronder zie je een overzicht van de vliegvelden in oa Noorwegen.

 

Op de kaart is te zien dat Noorwegen over bijzonder veel vliegvelden/airports beschikt. Veel Noren bezoeken dan ook vrienden/familie aan de andere kant van het land niet met de auto. Met de auto reizen kost simpelweg te veel tijd. Vliegen is voor de Noren meestal goedkoper en sneller.

Op de kaart is ook goed te zien dat er zeer veel vliegvelden aan de westkust liggen. Dat is voor veel sportvissers een groot voordeel omdat daardoor de eindbestemming in veel gevallen vlakbij is.

Het is ook mogelijk om naar de Noordkaap te vliegen. U zult dan landen op het vliegveld van Honningsvag. Vandaar is het nog maar een kilometer of veertig naar de noordkaap.vliegroutes en vliegvelden in noorwegen / norway airports
Bron SAS

Op de foto krijgt u een indruk van de mogelijke directe bestemmingen vanaf Oslo Airport. In Noorwegen vliegen de mensen veel meer nationaal dan in veel andere europeesche landen. Natuurlijk komt dit door de enorme omvang van het land en vanwege het feit dat de snelwegen niet echt "snel" zijn.

 

Uiteraard is het nadeel van vliegen de bagagebeperking. Sportvissers zullen hun hengels e.d. moeten huren op de vakantielocatie in Noorwegen. Dit is namelijk in de meeste gevallen goedkoper dan de extra transportkosten.

 

Belangrijkste vliegvelden Noorwegen (en de minder belangrijke:-);

Noorwegen telt bijzonder veel vliegvelden. Er zijn maar een paar vliegvelden geschikt voor grotere vliegtuigen. Dit zijn;

- Oslo / gardermoen airport <

- Bergen <

- Trondheim <

- Bodo <

- Tromso <

De vliegvelden in Noorwegen vallen onder het bedrijf Avinor AS. Dit bedrijf is staatseigendom en heeft alle civiele vliegvelden in Noorwegen in beheer. Dat zijn er 46 in totaal.

Naast de grote vliegvelden (internationale vliegvelden) zijn er in Noorwegen de volgende kleinere airports:

 

Kaart met luchthaven Noorwegen:

 

 

 

Bergen luchthaven Flesland

Luchthave Flesland, Bergen. Deze luchthaven ligt ongeveer 20 kilometer van de stad Bergen af. De luchthaven is tegenwoordig in beheer van de maatschappij Avinor. Flesland is tweede grootste luchthaven van Noorwegen na Oslo Gardermoen.

Tussen deze luchthaven en de stad Bergen rijden bussen waarmee u in ongeveer drie kwartier in het centrum van Bergen bent. Het is ook mogelijk een auto te huren op de luchthaven:

Verhuurder
Openingstijden
Hverdager
07.00 - 24.00
Lørdag
08.30 - 23.30
Søndag
09.00 - 24.00
Avis på Flesland
+47 55 11 64 30
Vakttelefon
+47 952 36 925
Email
bergenap@avis.no

Verhuurder:
Openingstijden:
Hverdager
07.00 - 24.00
Lørdag
08.30 - 23.30
Søndag
19.00 - 24.00
Budget på Flesland
+47 55 11 64 30
Vakttelefon
+47 952 36 925
Email
bergenapt@budget.no

Verhuurder:
Openingstijden:
Hverdager
07.00 - 23.30
Lørdag
09.00 - 17.00
Søndag
12.00 - 24. 00
Hertz på Flesland
+47 55 22 60 75
Vakttelefon
+47 909 79 977
Email
hertz.flesland@hertz.no

Verhuurder:

 

Openingstijden
Hverdager
07.00 - 22.00
Lørdag
08.00 - 13.00
Søndag
15.00 - 22.00
Europcar Flesland
+47 55 22 73 20
Vakttelefon
+47 55 22 79 30
Email
flesland@europcar.no

Verhuurder:
Openingstijden:
Hverdager
07.00 - 22.00
Lørdag
Stengt *
Søndag
Stengt*
Sixt på Flesland
+47 55 22 81 66
Vakttelefon
+47 90 56 39 67
Email
flesland@sixt.no

 

Naar deze vliegvelden kunt u vaak dus een directe vlucht boeken. Gaat u naar, bijvoorbeeld, de Lofoten dan is het noodzakelijk over te stappen. Binnen Noorwegen worden is Wideroe een belangrijke maatschappij.

Belangrijkste vliegmaatschappijen Noorwegen;

- SAS (scandinavion airlines)

- WIDEROE (binnenlandse vluchten heel Noorwegen)

- NORWEGIAN (grotere plaatsen zuid en west Noorwegen)

 

Hier moet wel bij vermeld worden dan WIDEROE onderdeel is van SAS. Scandinavion Airlines doet de langere vluchten binnen Noorwegen. Maar bijvoorbeeld ook de verbinding Noorwegen-Spitsbergen.

Wideroe houd zich bezig met de korte nationale vluchten. Wideroe vliegt dan ook met kleinere vliegtuigen.

 

wideroe vliegtuig vluchten noorwegen

bron foto: wideroe.no

 

Norwegian is de prijsstunter. Vliegt alleen op drukke steden zoals Oslo, Bergen en Trondheim.

Let op! Norwegian (prijsstunter) onderhoud ook een directe verbinding tussen Oslo en Amsterdam. Net als Scandinavion Airlines. KLM vliegt ook direct op Oslo maar is in veel gevallen wat duurder.

Voor de duidelijkheid nog een kaartje met de nationale vluchten welke door WIDEROE worden onderhouden;

 

wideroe noorwegen vliegvelden airports norway

Lees meer "vliegen binnen noorwegen"

 

 

Vervoer vanaf vliegveld (en)

Op de grotere vliegvelden in Noorwegen staan Flybussen. Met een FLybus kunt u bijvoorbeeld vanaf Oslo Airport naar Oslo Centrum.

Vanaf Oslo gaat er ook een snelle trein van het vliegveld naar de stad. Dit is een treinrit van ongeveer 30 minuten. De kosten zijn ongeveer gelijk.

Afgelopen vakantie (juni 2015) was het retourtarief circa 25 euro per persoon. Weten hoeveel dit in Kronen is ? Gebruik dan de omrekentool euro's -- kronen < Controleer voor de meest actuele prijs de website van Oslo Gardermoen Airport.

Het is slim om even op hun site te kijken. Vooraf (online) boeken is vaak goedkoper. Kijk hiervoor op: https://www.nsb.no/en/our-destinations/airport-by-train <

 

Nieuwe regels vliegen

REGELS | MAXIMALE GEWICHT BAGAGE/HANDBAGAGE

 

Over bagage gesproken; op alle vliegvelden zijn al sinds 2006 strengere regels van kracht m.b.t. (hand)bagage. Hieronder een aantal belangrijke regels. Echter hier nog een update.

(let op; u kunt hier geen rechten aan ontlenen. regels kunnen ten allen tijde wijzigen. informeer voor vertrek altijd bij de klm).

Speciale voorschriften voor wat u mee mag nemen als handbagage: vloeibare stoffen, gelachtige substanties en spuitbussen zoals deodorant in de handbagage mogen alleen in kleine volumes van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen.

Ook moeten vloeistoffen in een doorzichtig plastic zakje vervoerd te worden. 

De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes. Ook geldt het voor gels, lotions en de inhoud van spuitbussen.

Dus ook tandpasta, schuim, haargel, en crèmes vallen dus ook onder de nieuwe regels.

Eigenlijk alles wat ook maar enigzins vloeibaar / gelachtig of schuimachtig is.

Drie uitzonderingen voor vloeistoffen die u wel mee kunt nemen:

• Babyvoeding voor gebruik tijdens de reis 
• Medicijnen voor gebruik tijdens de reis
• Speciale dieetvoeding voor gebruik tijdens de reis

Apart aanbieden van uw handbagage

Bij de ticket- en handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de voorwerpen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is.

Ook jassen en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Ook verstandig; indien u een laptop bij u heeft is het aan te raden deze apart door de scanner te laten gaan. Onze ervaring is dat de laptop anders altijd uit de handbagage moet om apart gescand te worden. Dat kost natuurlijk weer tijd. Gelijk zelf er uit halen is dus wel zo handig.

Taxfree artikelen

Voor het meenemen van artikelen die u taxfree op een luchthaven koopt gelden andere regels:
• Na de ticket- en paspoortcontrole kunt u op Europese luchthavens  en in het vliegtuig van een Europese vliegtuigmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen.

Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig.

Als u op een volgende luchthaven moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.


• Niet ingecheckte belastingvrije vloeibare artikelen gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie, zullen op Amsterdam Airport Schiphol in beslag worden genomen, zelfs als deze verzegeld zijn.

 

ZIN EN ONZIN M.B.T. VLIEGEN NAAR NOORWEGEN

 

Nu weer verder over de zin en onzin van vliegen naar Noorwegen.

Wanneer je naar bijvoorbeeld de Lofoten gaat is de afstand erg ver om met de auto af te leggen.

Wanneer je dergelijke afstanden wel per auto doet ben je gewoon heel erg veel tijd kwijt. Houd er overigens ook rekening mee dat een auto huren in Noorwegen erg prijzig kan zijn. Een auto huren kost al snel 50 euro per dag (gemiddeld).  

 Wat kost vliegen naar Noorwegen?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven.

De prijzen lopen sterk uiteen.

De prijs van een vliegticket is natuurlijk afhankelijk van de vliegmaatschappij, het seizoen enz enz .

Hou in ieder geval rekening met een bedrag tussen 100 en 500 Euro per persoon (retour Amsterdam Oslo, excl ruimtoeslag/bagage). Dat scheelt dus nogal.

Een manier om aan actuele prijzen te komen is het internet (prijsvergelijkers). Een voorbeeld is vliegtickets.nl

 

wideroe noorwegen vliegtuig propellor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlieg zo voordelig mogelijk naar Oslo / Noorwegen en neem onderstaande tips nog even door!

Let er dan wel op dat in sommige gevallen niet het totaalbedrag wordt weergegeven. Let dus altijd op de kleine lettertjes (daarin kunnen bijvoorbeeld nog bijkomende belastingen/toeslagen staan).

Nog een tip: maak gebruik van een paar verschillende ticketvergelijkers. Soms kunnen de uitkomsten verrassend anders zijn.

Een bezoeker van deze site gaf enkele nuttige aanvullingen. Het is namelijk zo dat er enkele (minder bekende) vliegmaatschappijen zijn die soms erg voordelig kunnen zijn;

Zo vliegt Norwegian.no Low cost vanaf Amsterdam en Dusseldorf naar Oslo. Daarnaast heeft Norwegian een uitgebreid binnenlands Netwerk.

Ryanair.com vliegt vanaf Weeze, Charleroi en Bremen naar Oslo Torp.

Ryanair Noemt vliegveld Weeze gewoon Dusseldorf, maar het ligt net over de grens op maar een half uur rijden van Nijmegen en Venlo.

De bezoeker die hier op wees heeft begin dit jaar zelf geboekt; -Weeze -Oslo Torp -Oslo Torp - Weeze Voor €58 retour inclusief alle kosten. -Sandefjord/Torp - Bergen voor €40 enkele reis.(wideroe)

 

Oren en ogen open dus! De prijsverschillen kunnen enorm zijn!

 

 

BINNENLANDSE VLUCHTEN / VLIEGEN BINNEN NOORWEGEN

Binnenlandse vluchten

Noorwegen beschikt dus over een uitgebreid net van binnenlandse vliegverbindingen. Enkele cijfers;

SAS vliegt tussen 14 vliegvelden op het Noorse vasteland en Spitsbergen Svalbard met elkaar.

Sinds 1989 verzorgt deze maatschappij ook een dienst van het Deense Billund naar Oslo. Dit alles onder de naam Scandinavion Airlines.

Daarnaast zijn er verbindingen tussen Stavanger/bergen en Newcastle en tussen Oslo en Londen.

Toeristen krijgen met de Visit Norway Pass meestal reductie op hun vliegticket / vliegreizen in Noorwegen op het vasteland.

Vliegen naar (noorse) eilanden valt hier dus niet onder. Deze pas is overigens 1 maand geldig.

De maatschappij Wideroe en Norsk Air doen ongeveer 40 vliegvelden in het westen en het noorden van Noorwegen aan.

Ten noorden van Tromso onderhouden zij de enige luchtverbindingen. Informeer ook bij deze maatschappijen naar arrangementen.

Deze arrangementen bestaan uit speciale tickets die recht geven op (soms onbeperkt) vliegen in een bepaalde periode binnen een bepaalde zone.

Tussen de maatschappijen kun je doorgaans overstappen. 

Overigens vliegt de KLM ook naar Noorwegen. Naar Oslo veelal met de populaire cityhoppers.

 

Samengevat nogmaals de maatschappijen en hun bedieningsgebieden;

 

Meerdere maatschappijen - Vlucht van Nederland naar Noorwegen

 

SAS - langere vluchten in noorwegen en vrijwel alle europese vluchten

 

Braathens - binnenlandse vluchten geheel oost/midden noorwegen

 

Wideroe Norsk Air - gehele westkust + eilanden (waaronder lofoten)

 

Deze vliegmaatschappijen vliegen door heel Noorwegen. Denk dan aan ongeveer 45 verschillende locaties. In combinatie met een huurauto kun je dus vrijwel overal in Noorwegen komen.

Op het kaartje hieronder een overzicht van de grotere vliegvelden/luchthavens in Noorwegen. Deze luchthavens zijn doorgaans makkelijker bereikbaar vanaf Oslo dan de andere plaatsen. Wilt u zo snel en goedkoop mogelijk reizen dan is het aan te raden een van de ze luchthavens als eindbestemming te kiezen.

Voor diegenen die gaan vissen in noordelijk Noorwegen; gaat u bijvoorbeeld in de buurt van een wat groter vliegveld op visvakantie dan kunt u zich meestal laten ophalen bij het vliegveld. Dat scheelt u een dure vervolgreis.

De luchthavens met een groene circel zijn grotere luchthavens. Naar deze luchthavens gaan dan ook frequenter vluchten dan naar de kleinere plaatsen.

 

luchthavens noorwegen belangrijk (grotere luchthavens)

 

TIP!

er is een aparte pagina over Oslo Gardermoen airport. Op die pagina krijgt u ook extra informatie m.b.t. binnenlandse vluchten / vluhten vanaf Oslo > Naar Oslo en dan / binnenlandse vluchten vanaf Oslo

 

 

KOSTEN / PRIJZEN | IS VLIEGEN IN NOORWEGEN DUUR ?

Wat kost vliegen binnen Noorwegen?

Binnenlandse vluchten in Noorwegen kunnen met betrekking tot de prijs ook ver uit elkaar liggen. Reken op een bedrag tussen de 200 en 700 Euro (Oslo Trondheim retour). Ook hier is het zaak goed te vergelijken. Ik kon het echter niet laten even uit te proberen wat het zou kosten als ik nu mijn vliegvakantie ga plannen.

Bij wijze van steekproef de website van cheaptickets bezocht. Met als fictief idee naar Oslo te willen vliegen in augustus 2015. En een fictieve reis naar Bergen ook in juli 2016. Zie hier mijn bevindingen;

Vliegen naar Oslo (informatie verkregen op 14 - 7 -2016 via Cheaptickets)

Hou er rekening mee dat prijzen altijd kunnen wijzigen. Zie dit experiment als een indicatie.

Voor een actueel beeld kunt u het beste zelf de gegevens invoeren op de website van cheaptickets; > ga naar de alinea "vliegtickets vergelijken"

 

Een indruk van de kosten;

Allereerst krijg ik een overzicht van het aantal vluchten per week. Dat zijn er in dit geval 48.

Ik wil graag op vrijdag naar Oslo en wil twee weken later weer op vrijdag terug naar Nederland.

Ik kies dus als vetrekdatum vrijdag 19 augustus Ik kies vervolgens voor klasse economy en 2 volwassenen.

Let op! vaak moet je bij het invullen van de vertrekdatum daaronder ook gelijk de retourdatum opgeven. Als u dat vergeet en de retourdatum dus standaard op dezelfde dag staat kan de ticketprijs veel lager zijn dan dat u een andere vertrekdatum invult.

Retourdatum is in mijn geval nu 2 September(2 weken Noorwegen).

Verder kun je op de sites aangeven of je alleen op die exacte data kan vliegen of dat je flexibel bent.

In dit geval ben ik niet flexibel en wil ik dus echt op vrijdag naar Noorwegen en vanuit Noorwegen een week later, ook op vrijdag, terug naar Nederland.

Nadat ik de gegevens heb ingevoerd verschijnt er een overzicht.

Ik kies in dit geval natuurlijk voor de bovenste optie omdat die het voordeligst is.

Kortom; ik kies nu voor deze planning:

 

Cheaptickets goedkoopste optie naar Oslo en weer terug vanuit Amsterdam

vliegtickets noorwegen amsterdam oslo prijs 2016bron: cheaptickets.nl

Voor circa 110 - 150 EURO heb je dus een retour Amsterdam Oslo (per persoon).

Eerlijk gezegt valt deze prijs mij best mee. Ongeveer twee jaar geleden was het nog een stukje duurder. Dus van een prijsstijging lijkt geen sprake.

Aanvullend zijn er nog bij te bestellen; een annuleringsverzekering en een annuleringsverzekering inclusief reisverzekering (annuleren, medisch, bagage) voor respectievelijk 15 en 20 euro. Maar let op: vaak zijn we al voor dergelijke zaken verzekerd via onze reguliere verzekeringen. Controleer dit want veel mensen verzekeren zich per ongeluk dubbel.

Daarnaast kun je extra voordelig een auto en hotel boeken.

 

 

 

Nu de andere situatie;

Vanuit Nederland wil ik graag naar Bergen in Noorwegen vliegen. In de omgeving van bergen wil ik twee weken verblijven en dan weer terugvliegen naar Nederland. Voor deze reis dezelfde data als in het eerste voorbeeld; 19 augustus weg, 2 september terug. Dan krijg ik de volgende gegevens (gegevens verkregen op 14-07-2016):

amsterdam bergen noorwegen vliegen prijzen

bron: cheaptickets.nl

Ticketprijs inclusief belasting(en) en toeslagen circa : EUR 200,00 (1 persoon)

 

Dan nog een ver voorbeeld;

Ik wil een week naar het noorden van Noorwegen. Ik wil in dit geval naar Narvik Noorwegen. Vanaf Narvik kunt u trouwens met een veerdienst oversteken naar de Lofoten.

Overigens kunt u ook voor Narvik kiezen als u naar de Noordkaap wil. U moet dan nog wel een tocht per auto / bus maken. Maar wanneer u tijd heeft is dit wellicht een hele mooie reis. Wanneer snel naar de Noordkaap wil is het vliegveld van Honningsvag een optie.

In dit voorbeeld wil ik een week naar narvik (noord noorwegen), in de maand augustus.

De reis in dit geval (op basis van een zoekresultaat van cheaptickets):

vliegen noord noorwegen prijzenbron: cheaptickets.nl

Voor circa 450 EURO koop je dus een retour naar Noord Noorwegen. Let wel: prijzen kunnen wisselen. Afhankelijk van de maand, vertrek/aankomst tijd, aantal personen, dat terugvlucht e.d. Let ook op de reistijden! Bovenstaande is voordelig maar betekend wel dat u, waarschijnlijk, in Oslo moet overnachten. Dit brengt al snel 150 EURO kosten maaltijden/overnachten met zich mee.

 

Hou dit dan ook goed in de gaten. In extreme gevallen kan de prijs oplopen tot ruim 1900 Euro ! Kijk maar eens hier onder:

duur vb noorwegen vliegen noordkaap

bron: cheaptickets.nl

 

Hier is het voordeel dat u direct door kan vliegen naar het hoge Noorden zonder overnachting in Oslo. Maar een prijsverschil van ruim 1200....? Dan zou ik er 1 tot 2 dagen Oslo bij doen en voor 740 EURO vliegen. Overigens blijkt hier wel uit dat eea niet echt helemaal eerlijk/normaal verklaarbaar is. Ver van te voren prijzen vergelijken is dus belangrijk.

Boek niet zomaar het eerste resultaat dat u van een van de bekende ticketvergelijkers krijgt. Vergeet niet dat ticketvergelijkers ook commerciele belangen hebben. Zij verdienen een commissie/provisie op iedere boeking. Daar staat tegenover dat we dankzij de ticket-vergelijkers veel meer inzicht hebben gekregen in de prijsverschillen. U bent tegenwoordig niet meer afhankelijk van enkel een reisbureau-advies.

Op de spitsbergen-pagina trouwens ook nog wat informatie over het vliegen naar Spitsbergen Svalbard. Zie hieronder een prijsindicatie voor een retourvlucht Spitsbergen (longyearbyen) - Amsterdam Schiphol:

 

prijs prijzen tarief ticket vliegen noorwegen spitsbergen naar amsterdam schiphol

 

 

OP ZOEK NAAR HET GOEDKOOPSTE VLIEGTICKET | LOW COST TICKETS

Zoals al vermeld; vergelijk de prijzen bijvoorbeeld dmv enkele online prijsvergelijkers. De verschillen kunnen aanzienlijk zijn!

Het spreekt voor zich dat populaire bestemmingen doorgaans goedkoper zijn dan minder populaire bestemmingen in Noorwegen. Oslo is bijvoorbeeld populair. Gevolg; veel vliegmaatschappijen vliegen naar Oslo waardoor er meer concurrentie is. En om de goedkoopste aanbieder te vinden is het dus handig om een online prijsvergelijker te gebruiken.

Een goede vergelijker voor vliegtickets is CHEAPTICKETS. Op de website van Cheaptickets kunt u heel eenvoudig de gewenste bestemming invoeren. Vervolgens vergelijkt hun website de tarieven van verschillende vliegmaatschappijen. U krijgt een keurig overzicht (van goedkoop tot minder goedkoop). U kunt trouwens via hun site ook gelijk het gewenste ticket bestellen.

 

De meeste mensen die naar Noorwegen vliegen gaan naar Oslo als eindbestemming of naar Oslo als tussenstation. Via de link hier onder kunt u direct tickets vergelijken voor een vlucht naar Oslo.

> Vliegtickets Oslo (TIP) < direct vergelijken

Laat je niet direct afschrikken door de relatief hoge ticketprijzen.

Reizen met de auto is ook prijzig. Nemen we bijvoorbeeld de reis Oslo - Trondheim (retour) dan krijg je de volgende berekening; het is ongeveer 500 kilometer van Oslo naar Trondheim. Dat is dus in totaal 1000 kilometer. Wanneer je auto gemiddeld 1 liter benzine op 10 kilometer verbruikt wordt dat in totaal 100 liter benzine of diesel. Stel dat je een benzinemotor hebt kost de brandstof dus ongeveer 140 Euro.

Maar niet alleen benzine kost geld. Vergeet niet dat je in Noorwegen meestal genoodzaakt bent om bepaalde bruggen / tunnels te nemen. Deze tolbruggen / toltunnels zijn vaak prijzig. Wanneer je dus alleen reist is het vliegtuig al snel aantrekkelijker.

Met meerdere personen is de auto misschien wel voordeliger.

Wanneer je echter niet al te veel tijd in de auto wilt doorbrengen is de meerprijs van het vliegen misschien de moeite waard. 

Andere kant is weer zo dat autorijden in Noorwegen prachtige uitzichten oplevert.

 

 

 

Conclusie:

Vliegen naar Noorwegen is een goede manier van reizen.

Zeker voor diegenen die op vakantie naar noordelijk Noorwegen gaan is het vliegtuig de beste optie.

Reken echter op stevige prijzen aangezien er geen prijsstunters naar Noorwegen vliegen.

Voor diegenen die naar zuidelijk noorwegen gaan is vliegen minder interessant. Het is een unieke ervaring om met een veerdienst over te varen naar Noorwegen. De meeste mensen die naar Noorwegen gaan zullen dat onder andere voor de prachtige omgeving doen.

Met de auto zult u meer daarvan zien dan wanneer u met het vliegtuig naar Noorwegen gaat. Gaat u een week of nog minder lang naar Noorwegen dan moet u vliegen zeker overwegen. Gaat u langer dan een week naar Noorwegen dan is eigen vervoer vrijwel altijd een stuk goedkoper (ervan uitgaande dat er op locatie een auto gehuurd wordt).

Gaat de reis naar noordelijk Noorwegen ? Dan moet u met de auto rekenen op een reis van circa 3000 km waar u een dag of 3 voor moet uittrekken. Vliegen is dan wel erg aantrekkelijk (circa 3 uur vliegen).

Korte trips zijn vaak voordeliger met het vliegtuig dan met de eigen auto. Let er wel op naar welke stad u gaat. In Noorwegen is eigenlijk enkel Oslo een stad waar prijsvechters op vliegen.

Nogmaals; het is slim om altijd tickets vergelijken! > direct vergelijken

 

 

 

Naar boven

Vorige pagina

Meer informatie over reizen met de auto naar Noorwegen

 

 

twitter noorwegen logo facebook noorwegen logo google plus noorwegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in Mei 2017


U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze website.

copyright www.vakantienaarnoorwegen.nl 2007 / 2017


webmaster: info@vakantienaarnoorwegen.nl disclaimer

 

 

 

 

Vliegen naar Noorwegen | met het vliegtuig naar Noorwegen | tips & informatie / tarieven tickets

 

 

Onderwerpen:

 

______________________________

Startpagina:

- Home

 

___________________________________

Over Noorwegen:

- Noorwegen landinformatie

- kaart Noorwegen

- Scandinavië

- Spitsbergen Svalbard

- Nieuws Noorwegen

 

___________________________________

Vakantieinformatie Noorwegen:

- Reizen naar/in Noorwegen

----> met de auto

----> vliegen

----> met de trein

- Reisinformatie & reistips

- Steden & bezienswaardigheden

- Natuur

 

___________________________________

Vakantieactiviteiten Noorwegen:

- Vissen Noorwegen

- Wandelen Noorwegen

- Wintersport Noorwegen

- En verder...

 

___________________________________

Verblijf in Noorwegen

- Vakantiehuizen | campings

----> vakantiehuizen Noorwegen

----> campings Noorwegen

 

___________________________________

Verhalen | reisverslagen:

- Reisverhalen Noorwegen

 

______________________________

Foto | video Noorwegen:

- Fotoalbum Noorwegen

- Video's Noorwegen

- Webcams Noorwegen

 

___________________________________

Emigreren naar Noorwegen:

- Wonen / werken Noorwegen

 

______________________________

Noorwegen leuk/grappig/handig

- Van alles & nog wat

___________________________________

Noorwegen ervaringen delen:

- Noorwegen forum

 

___________________________________

Tips & suggesties voor deze site:

- Contact / suggesties

- Gastenboek Noorwegen

 

___________________________________

Noorwegen op het internet:

- Andere noorwegensites

 

___________________________________

Noorwegen economisch :

- Bedrijven Noorwegen

- Olie|gas|elektriciteit